Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

När familjen fick sitt fjortonde barn kunde de inte tro sina ögon

- 20/04/2018, 15:02 -

Många familjer kan nog tycka att det blir lite stressigt med många barn samtidigt. Familjen Schwandt från Michigan består av pappa Jay, mamma Kateri och deras fjorton barn. Men det extra ordinära är inte att de är så många i familjen.

Har du familj eller drömmer du om att börja skaffa en snart? Du kanske vill ha en familj som är stort som ett fotbollslag? Alla vill ha olika, men något som är säkert är att många barn samtidigt kan vara stressigt.

Många föräldrar kan nog tycka att fjorton barn låter som lite väl mycket jobb.

Men det tycker inte Jay och Kateri Schwandt från Rockford, Michigan i USA. De har precis fått en son, dock inte sin första – utan sin fjortonde. Och pappa Jay kunde inte vara stoltare.

Familjen Schwandt
Familjen Schwandt. Bildkälla: Facebook/Jay Schwandt.

Pojkarna i familjen är mellan 25 år och ett par dagar gammal. 

Enligt ABC News tyckte de tretton pojkarna väldigt olika om de ville ha en lillebror eller en lillasyster. Nu fick de en lillebror till, och Jay och Kateri fick ännu en son.

– Den här födseln var lika spännande som första gången, berättade Jay för ABC News.

Den lilla bebisen har inte fått något namn än men föräldrarna berättar att de vill vara lite mer kreativa den här gången med namnet eftersom de redan döpt tretton söner. 

Idag bor elva av de fjorton sönerna kvar hos föräldrarna. Fem av de äldre bröderna har flickvänner och innan den fjortonde pojken skulle födas åkte föräldrarna, sönerna och flickvännerna på semester. 

Kateri kommer själv från en familj med flera syskon. Hon har sju bröder och fem systrar.

Se mer i klippet ovan om familjen.

Svenska Satu, 34, födde åtta barn på nio år, här kan du läsa mer om det.

Alla kanske inte är sugna på att skaffa barn eller familj alls. Här kan du läsa om studier som gjorts om varför du inte ska göra det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du ha en stor familj?