Måndag 20 Sep
Stockholm

Gloria kidnappade nyfödda Kamiyah – nu berättar hon om dådet

Gloria kidnappade nyfödda Kamiyah för 20 år sen – nu får hon sitt straff.
Kidnappning. Foto: TT

1998 föddes lilla Kamiyah på ett sjukhus i USA. Men starten i livet var tumult. Gloria Williams klädde ut sig till en sjuksköterska och kidnappade henne från sina biologiska föräldrar. Nu ska hon dömas för dådet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har tidigare skrivit om amerikanska 19-åriga Kamiyah Mobley som kidnappades när hon bara var nyfödd. En sjuksköterska, egentligen Gloria Williams i utklädnad, kom in i rummet och sa att flickan hade feber. Sedan försvann hon med barnet från två förtvivlade föräldrar. 

I början av 2017 kom det fram att Kamiyah inte alls var dotter till Gloria utan att hennes biologiska föräldrar mamma Shanara Mobley och pappa letat efter henne i över 18 år. Kamiiyah hade ovetandes levt under namnet Alexis Manigo tillsammans med vem hon trodde var hennes mamma Gloria..

Här kan du läsa om när det uppdagades

Gloria Williams under rättegång i slutet av februari. Bildkälla: TT

Rättegången mot Gloria Williams påbörjades i början av 2018 och domen kommer falla den åttonde juni. Gloria har erkänt sig skyldig och straffet räknas bli 22 år i fängelse, skriver ABC news.

Under rättegången berättade hon om motivet till kidnappningen. Tanken var, enligt henne själv, aldrig att kidnappa ett barn. 

– Jag kan inte riktigt förklara vart jag var för 20 år sedan. Jag vet att jag gjorde fel och jag är ledsen för det, sa Gloria under rättegången. 

Men hon berättade ändå om tiden innan kidnappning. 1998 var hon i en destruktiv relation och väntade barn med sin dåvarande pojkvän. En månad innan förlossningen fick hon missfall. Desperat och i sorg begav hon sig till sjukhuset där Kamiyah befann sig.

– Jag trodde att det skulle ge oss frid. Jag ville tro att det skulle hjälpa, säger hon, skriver ABC news.

Kamiyah under rättegången. Bildkälla: TT

Kamiyahs försvarsadvokat Justin Bamberg förde fram under rättegången att de var viktigt att också ha hennes åsikter i åtanke. Och att hon hade önskan att hålla kontakt med både sina biologiska föräldrar men också med Gloria Willams – som hon i många år växt upp med, skriver ABC news

TV: Mamman anmälde Rebekah, 22, försvunnen – sen såg någon henne på tv

Läs också om att Louise som var försvunnen i 50 år innan polisen hittade en kropp

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du läst om fallet tidigare?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela