Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Familjens valp visade sig vara en björn: "Den slutade inte växa"

- 14/05/2018, 23:16 -

Valpen bodde hos familjen i två år och de började ana att något var på tok när hunden åt ovanligt mycket och tyckte om att gå på bakbenen. Deras lilla valp var ingen hund, utan visade sig vara en över 100 kilo tung kragbjörn.

En familj i Kina skaffade för två år sedan en valp som de trodde var av rasen tibetansk mastiff. Mamman, Su Yun, köpte hunden som blev en del av familjen 2016. 

Men snart upptäckte de att deras valp åt ovanligt mycket, det skriver Independent.  

Tibetansk mastiff valp
Familjen trodde att de köpt en Tibetansk mastiff. Bildkälla: Pixabay

– Den åt en låda med frukt och två hinkar med nudlar varje dag, har Su Yun sagt till lokal media. 

Familjen började ana att något inte stod rätt till när hunden fortsatte växa onormalt mycket och dessutom hade en talang för att gå på bakbenen. 

Det fanns en naturlig anledning till varför hunden åt så mycket och gick på två ben, det var nämligen inte en hund. Utan en 113 kilo tung kragbjörn. 

Kragbjörnsunge
Valpen visade sig vara en kragbjörn. Bildkälla: Tontan Travel/Flickr

– När den växte började den se allt mer ut som en björn, jag är lite rädd för björnar säger Su Yun till lokal media. 

Fullvuxen kragbjörn
Så här ser en fullvuxen kragbjörn ut. Bildkälla: Art G.

Familjen kontaktade ett räddningscenter för vilda djur och bad om hjälp. Personalen blev så rädda för björnen, som var hela en meter hög när den stod på bakbenen, att de sövde den innan den transporterades bort, skriver Independent

I klippet ovan kan du se björnen. 

Du kommer väl ihåg kvinnan som blev chockad när hon fick veta att hennes valp i själva verket var en räv? Det kan du läsa mer om här

Är det svårt att se skillnad på hund och björn?