Tisdag 28 Sep
Stockholm

Här är Donald Trumps favoritbeställning på McDonalds

Donald Trumps McDonalds-beställning.
USA:s president Donald Trump. Foto: TT/Mcdonalds

2 000 kalorier. Lika mycket fett som ett halvt paket smör. Massor av kött. Här är Donald Trumps helt galna McDonalds-meny. Som är hans absoluta favorit.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

USA:s president Donald Trump älskar snabbmat – alltså verkligen älskar snabbmat. Men vad beställer världens mäktigaste man när han besöker McDonalds?

En bok som släpptes nyligen, och som skrivits av två av Trumps kampanjmedarbetare från valrörelsen 2016, beskriver i detalj vad Trump vill ha från Donken. 

Ska man tro kampanjarbetarna vill Trump ha två Big macs, två stycken Filet-O-Fish och en stor chokladmilkshake. 

Beställer du den här menyn på en svensk McDonalds skulle den innehålla drygt 2 000 kalorier och 88 gram fett. 

Men i USA är allt lite större och fetare, vilket gör att menyn landar på hela 2 600 kalorier och 116 gram fett. 

Donald Trump gillar snabbmat. Bildkälla: TT

Men det finns en twist här. Enligt kampanjmedarbetaren Corey Lewandowski plockar Trump bort brödet på sina burgare – något som minskar antalet kolhydrater och drar ner antalet kalorier till "bara" 1 800. Men med tanke på mängden fett och att en vuxen människa behöver ungefär 2 000 kalorier om dagen är det fortfarande väldigt mycket mat på en gång. 

– Det är verkligen inte en hälsosam diet, även om man tar bort kolhydraterna i brödet, säger näringsexperten Lisa Dryer till CNN. 

Det är känt sedan tidigare att Trump är ett stort fan av snabbmat. Enligt skandalboken Fire and Fury som släpptes i början av året äter presidenten mycket snabbmat eftersom han är rädd att bli förgiftad. 

Om det stämmer eller inte kan vi inte vara säkra på, däremot kan vi nog säga att en tung och köttig McDonalds-diet inte är det bästa för en 71-årig man som jobbar hela dagarna. 

– Att äta en hamburgare då och då är inte farligt, men att äta den här menyn regelbundet är inte hälsosamt. I den här mängden kan det vara en hälsofara, säger Lisa Dryer till CNN.

Om du skulle vilja testa Trump-dieten rekommenderar vi på Nyheter24 att du är hungrig, tar god tid på dig och att du är beredd att dö lite inombords. 

Mer om Trump: Här är tv-serierna och filmerna Donald Trump faktiskt är med i

Vill du testa Donald-dieten?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela