En kvinna lyckades smyga in en lapp till sin veterinär – kan ha räddat hennes liv.
Kvinnomisshandel - Foto: Polisen

Veterinär ringde till polisen – efter främmande kvinnans lapp

En kvinna från Florida, USA, lyckades få med en lapp till sin veterinär. På lappen berätta hon om pojkvännen som höll henne fången och bad hen att ringa polisen.


En liten lapp räddade livet på en kvinna i Florida i USA. Kvinnan levde med en destruktiv man vid namn Jeremy Floyd som höll henne fången, slog henne och vid flera tillfällen riktade en pistol mot henne. 

Tillslut såg kvinnan ett sätt att komma ur den 39-årige mannens grepp. Hon sa till honom att de måste åka in till veterinären med deras gemensamma hund. Jeremy gick med på det men under bilfärden dit hotade han henne med en pistol, skriver ABC news. 

Han hotade med att döda både henne och hennes familj om hon skulle försöka något. 

Jeremy Floyd. Bildkälla: Polisen

Trots hoten och våldet så valde kvinnan ändå att försöka få hjälp. Till veterinären lyckades hon ge en lapp där hon förklarade situationen och bad hen att ringa polisen. 

På lappen skrev hon: "Ring polisen. Min pojkvän hotar mig. Han har en pistol. Snälla låt inte honom veta", skrev kvinnan på lappen som hon lyckades smussla med. 

Bildkälla: Polisen

Och det funkade! Veterinären ringde till polisen och de kom och grep Jeremy Floyd vid deras gemensamma hem. 

Han anhölls misstänkt för våld i hemmet, innehav av vapen och för olaga hot. Mannen är sedan tidigare dömd och sitter nu häktad utan möjlighet att betala borgen, skriver Abc news.

Vilken modig kvinna och vilken hjälte till veterinär som förstod allvaret i situationen!

TV: Zaras kunder har hittat lappar i kläderna – med riktigt obehagliga meddelanden

Läs också om "Svarta änkan" Carina André som mördade både sina män

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)