Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Andrew föddes utan penis – men efter operation kan han nu ha sex

- 27/06/2018, 21:18 -

Den brittiske 44-åringen Andrew föddes utan könsorgan, men efter flera lyckade operationer ska han nu äntligen få ha sex för första gången.

Den brittiske mannen föddes utan penis, men den nu 44-årige Andrew Wardle har nu blivit utrustad med en robotpenis. 

Under förra veckan genomgick han en framgångsrik operation vid Londons universitetssjukhus, detta har gjort att han nu fått en fungerande penisimplantation. Andrew kommer nu att få erektion under de närmaste tio dagarna som ett test för att se att operationen är lyckad, rapporterar Metro UK. 

Läkarna har förklarat för Andrew att han behöver vänta upp till sex veckor innan han kan ha sex för första gången med sin flickvän Fedra Fabian. Den konstgjorda penisen fungerar som en pump för att skapa erektion. Till MailOnline förklarar Andrew att han är nöjd med operationen: 

– Jag är väldigt glad över detta och kan nu gå vidare. Dock tror jag att ha sex för första gången är en större sak för andra än vad det är för mig. 

Andrew är från Manchester, och föddes med en sällsynt fosterskada. Hans medfödda fel gjorde att hans urinblåsa bildades utanför kroppen och därför föddes han utan en penis. Som barn genomgick han flera kirurgiska ingrepp för att kunna använda sin urinblåsa utan att få medföljande njurproblem. 

– Jag har tillbringat 44 år av mitt liv utan penis och klarat mig utan att ha sex. Jag ser naturligtvis fram emot det, men det kommer nog ta mig ett tag att komma in i det, berättar Andrew. 

Andrew föddes utan penis här tillsammans med sin flickvän.
Andrew och hans flickvän Fedra. Bildkälla: Twitter

Läs även om 6 anledningar till varför din penis kan kännas lite konstig.  

Avsaknaden av kön ledde till att Andrew försökte att ta sitt eget liv, men 2012 kom räddningen som gav honom hopp. Urologen Dan Wood vid UCLH i London tog sig an honom som patient och sa då ”du kan inte leva så här”

– Jag hade hört allt detta tidigare, men denna gång kändes det faktiskt som jag kunde få hjälp på riktigt. Dan förklarade för mig att hon kunde bygga en ny urinblåsa och att hennes läkarkollega kunde bygga en konstgjord penis, förklarar Andrew. 

Sedan november 2015 har arbetet pågått med att bygga upp hans konstgjorda penis. Det nya könsorganet är byggt från hud, muskler och nerver från hans vänsterarm och vener från hans högerben. En läkare från USA berättade för honom att han troligtvis har världens dyraste penis och att den utan tvekan kan vara värd uppemot en miljon dollar. 

Nu planerar han att ha sex med sin nya penis för första gången, på en semester med sin flickvän.  

Läs också om när forskare ”odlade” ett lamm i en påse – nästa steg kan vara människor. 

Hade du klarat av ett liv utan könsorgan?