Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Instagram går om Snapchat – används mer än dubbelt så ofta

Nyheter | 01/07/2018 09:25

Snapchat var först ut med funktionen "stories", men sedan Instagram började med ett liknande koncept är nu "instastories" dubbelt så stort.

Det amerikanska företaget Snapchat var först på marknaden med funktionen "stories" och det blev snabbt väldigt populärt. Men sedan Instagram började med samma koncept har Snapchat blivit rejält omkörda, "instastories" används nu mer än dubbelt så mycket, rapporterar CNN.

2016 lanserade Instagram deras funktion ”Instastories” , det ansågs av många endast vara ett försök att kopiera Snapchats redan existerande funktion. 

Funktionen innebär att en användare kan lägga upp filmsekvenser och bilder som är synliga för sina vänner och allmänheten i 24 timmar innan de sedan försvinner. Användaren kan även välja bland olika filter som förändrar ansikten på bilden, eller lägger till olika symboler eller platsen man befinner sig på, till exempel. 

Enligt ny statistik som presenterats under torsdagen av Facebookägda Instagram används "instastories" av över 400 miljoner personer per dag, en siffra som nästan fördubblats jämfört med förra året, skriver CNN. 

Läs också: Nya Snapchat-uppdateringen – nu kan du ångra felskickade snaps

Siffrorna visar också att de har sprungit ifrån konkurrenten Snapchat. Deras mer eller mindre identiska funktion har knappt 200 miljoner aktiva användare varje dag. Så trots att Instagram var två på bollen tog det inte lång tid innan man klev förbi konkurrenten. För redan efter åtta månader hade Instagram matchat Snapchats användarantal när det kommer till funktionen "stories"

Mobilapplikationen Instagram

En miljard människor använder Instagram minst en gång i månaden. Internetjätten Facebook köpte år 2012 appen för 1 miljard dollar. Bloomberg Intelligence skriver att om Instagram vore ett företag skulle det idag vara värt mer än hundra gånger så mycket enligt en beräkning de gjort, detta offentliggjordes tidigare i veckan. 

Läs även: Så kan du se om någon tagit bort dig som vän på Snapchat

Är Instagram bättre än Snapchat?