Instagram springer förbi Snapchat, nu dubbelt så stort med stories.
Instagram stories nu dubbelt så stort som Snapchat stories. - Foto: TT/Pixabay

Instagram går om Snapchat – används mer än dubbelt så ofta

Snapchat var först ut med funktionen "stories", men sedan Instagram började med ett liknande koncept är nu "instastories" dubbelt så stort.


Det amerikanska företaget Snapchat var först på marknaden med funktionen "stories" och det blev snabbt väldigt populärt. Men sedan Instagram började med samma koncept har Snapchat blivit rejält omkörda, "instastories" används nu mer än dubbelt så mycket, rapporterar CNN.

2016 lanserade Instagram deras funktion ”Instastories” , det ansågs av många endast vara ett försök att kopiera Snapchats redan existerande funktion. 

Funktionen innebär att en användare kan lägga upp filmsekvenser och bilder som är synliga för sina vänner och allmänheten i 24 timmar innan de sedan försvinner. Användaren kan även välja bland olika filter som förändrar ansikten på bilden, eller lägger till olika symboler eller platsen man befinner sig på, till exempel. 

Enligt ny statistik som presenterats under torsdagen av Facebookägda Instagram används "instastories" av över 400 miljoner personer per dag, en siffra som nästan fördubblats jämfört med förra året, skriver CNN. 

Läs också: Nya Snapchat-uppdateringen – nu kan du ångra felskickade snaps

Siffrorna visar också att de har sprungit ifrån konkurrenten Snapchat. Deras mer eller mindre identiska funktion har knappt 200 miljoner aktiva användare varje dag. Så trots att Instagram var två på bollen tog det inte lång tid innan man klev förbi konkurrenten. För redan efter åtta månader hade Instagram matchat Snapchats användarantal när det kommer till funktionen "stories"

Mobilapplikationen Instagram

En miljard människor använder Instagram minst en gång i månaden. Internetjätten Facebook köpte år 2012 appen för 1 miljard dollar. Bloomberg Intelligence skriver att om Instagram vore ett företag skulle det idag vara värt mer än hundra gånger så mycket enligt en beräkning de gjort, detta offentliggjordes tidigare i veckan. 

Läs även: Så kan du se om någon tagit bort dig som vän på Snapchat

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är Instagram bättre än Snapchat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trevande optimism i Qatar – men mycket kvarstår

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Försäkringskassan återkräver nästan 900 000 kronor från en man som fått sjukpenning samtidigt som han sålt narkotika. I sitt beslut jämför Försäkringskassan narkotikaförsäljningen med ett serviceyrke, rapporterar P4 Kalmar.

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till omstridd säkerhetslag i Hongkong

Hongkongs parlament har röstat ja till en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.