En flicka gick bort efter att ha fått en elstöt under sitt försök att rädda sina kattungar
10-årig flicka med kattunge och sladdar - Foto: Privat/Unsplash

10-årig flicka dog – försökte rädda sina kattungar

Det var under lördagen den 10-åriga flickan försökte rädda sina små kattungar från att ha fastnat bakom torktumlaren. Hon avled senare på sjukhus.


Den 10-åriga flickan, Greenlee Marie Buckley, älskade djur och drömde om att bli veterinär. Hon dog under lördagen efter att ha försökt rädda sina kattungar som satt fast bakom familjens torktumlare i deras hem i Texas, säger polisen till Buzzfeed.

En talesperson för New Boston Polisdepartement berättar för Buzzfeed att de fortfarande undersöker dödsorsaken, men tror att flickan dog av elektrisk chock från torktumlaren. 

Flickan Greenlee älskade alla djur och hade ett stort hjärta, säger hennes mamma. Bildkälla: Facebook

Ambulanspersonal var på plats runt sju på kvällen och gav flickan hjärt- och lungräddning. Hon blev sedan tagen till sjukhuset och förklarades senare död där.

Nu undersöks den dragna elen i flickans hem av tre olika myndigheter, för tydligen har familjen tidigare klagat på elen i sitt hyreshus. Nu är elen avstängd och familjen har villigt flyttat ut, uppger Buzzfeed.

Greenlees mamma Shelby Roos har skrivit ett inlägg på Facebook angående sin dotters bortgång, och beskriver henne som ett ljus i vår värld och att alla som träffade henne inte kunde hjälpa att bli helt förälskade. 

"Hon var mer ömsint med allt levande vid 10 års ålder än vad de flesta har under hela sina liv".

Hon fortsätter skriva i sitt inlägg:

"Snälla håll era älsklingar hårt för att morgondagen är aldrig utlovad. Och hitta frid i att hon är i himlen och får kärlek från alla djur hon älskat med hela sitt hjärta".

Greenlees mamma uppmanar alla att krama om sina nära och kära. Bildkälla: Facebook

Efter över 500 kommentarer på sitt inlägg skriver Roos att hon känner enorm tacksamhet.

"Jag är enormt överväldigad över all kärlek och allt stöd. Jag har försökt läsa alla kommentarer och svara alla, men det är svårt. Men ha med er att varje meddelande betyder mycket för mig. Jag älskar er alla".

Roos berättar för Buzzfeed om vikten vid att det är licenserade och professionella elektriker som utför allt elarbete i folks hem, och uppmanar människor att alltid säkerställa det innan de utför arbete.

– Jag ber er, prata om farorna vid olicensierade elektriker. Kräv din rätt att få se bevis på att de är utbildade, om din hyresvärd vägrar, gå högre upp och ring din lokala brandstation och be om uppbackning.

Greenlee drömde om att bli veterinär, och nu har föräldrarna startat en insamling för att hjälpa utsatta djur i Texas, för att hedra sin dotters engagemang och hennes minne.

Är du också en djurvän? Då är det viktigt att läsa varför du inte ska låta dina hundar leka med tennisbollar. Och om du har husdjur ensamma hemma under en värmebölja, så läs här om viktiga saker du borde hålla koll på.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du noga med elen hemma?
Tack för din röst!