USA-militär dödade fyra afghaner

idigare har militären uppgett att de dödade var militanta.


USA:s militär har slagit fast att amerikanska soldater i förra veckan dödade en grupp civila personer i Afghanistan. Tidigare har militären uppgett att de dödade var militanta.

Arméns utredning visar att räden sent på onsdagskvällen förra veckan ledde till "dödandet av två män och två kvinnor och skadandet av ytterligare två kvinnor. Det finns också rapporter om ett dödat barn. . . Vi beklagar djupt den tragiska förlusten av liv i denna dyrbara familj", hette det i ett uttalande.

Civila som fallit offer för utländska trupper i deras jakt på stridande har minskat stödet för den militära närvaron i Afghanistan drygt sju år efter det att den USA-ledda invasionen störtade talibanerna.

Frågan har också varit grus i maskineriet i samarbetet med den afghanska regeringen.

Fadern till en sju-årig pojke berättade i torsdags att hans son dött i attacken och att barnets mor skadats. En lärarinna ska också ha dött.

Enligt människorättsgrupper och den afghanska regeringen dödades bara under förra året hundratals civila i Afghanistan, där våldet nått sin högsta punkt sedan invasionen, trots utökade styrkor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!