Sarahs svullna mage visade sig vara cancer
Sarah trodde att det bara var magen som krånglade, men det visade sig vara mycket allvarligare. - Foto: Bildkälla: Instagram/sarah16__

Sarah, 25, hade svullen mage – visade sig vara cancer

Sarah fick ont i magen, blev trött och snabbt mätt. Hon trodde först bara att magen var lite krånglig, men det visade sig vara mycket allvarligare än så.


Sarah Nicholson från Newcastle, England, var 25 år gammal när hon märkte att hennes mage hade svullnat. Förutom det så hade hon ont i magen, var trött, blev snabbt mätt och hennes toalettvanor ändrades. 

Alla dessa symtom stämmer in på den vanliga åkomman IBS, vilket innebär att man har en irriterad tarm. IBS är helt ofarligt, men det Sarah i själva verket led av visade sig vara mycket mer allvarligt, det skriver brittiska Metro om. 

Sarahs mage var svullen, och hon trodde först att hon hade IBS. Bildkälla: Instagram/sarah16__

Som tur var gick hon vidare med en undersökning trots att hon trodde att det bara var magen som krånglade. Hon fick diagnosen livmodercancer.

– Jag hade en rund och svullen mage, och det såg ut som att jag var gravid, så jag förstod att någonting var fel, säger Sarah till brittiska Metro. 

En röntgen visade två stora tumörer, den ena vägde fyra kilo och var stor som en rugbyboll. Den andra vägde ett och ett halvt kilo och var stor som en apelsin. 

Sarahs tumörer opererades. Bildkälla: Instagram/sarah16__

Cancern var i steg tre, vilket är ett steg från dödlig cancer.  

– Jag var förberedd på dåliga nyheter men jag blev ändå förkrossad, säger Sarah till brittiska Metro. 

Sarah opererade bort tumörerna och bestämde sig även för att göra en hysterektomi, vilket innebär att hon inte kommer kunna få egna barn. 

Idag är Sarah 26 år gammal och är fast besluten att bli cancerfri, just nu genomgår hon kemoterapi.  

Nu genomgår Sarah kemoterapi. Bildkälla: Instagram/sarah16__

Nu vill Sarah uppmuntra andra unga kvinnor att vara medvetna om vilka symtom livmoderhalscancer kan ha. Eftersom symtomen ofta är samma som andra mindre allvarliga sjukdomar är det viktigt att ta sin oro på allvar. 

– Lyssna på kroppen, du känner din kropp bäst. Om det är något som inte känns rätt så se till att kolla upp det, säger hon till brittiska Metro

Cellprov är något som kvinnor får ta för att man tidigt ska upptäcka livmoderhalscancer. Här är 4 vanliga frågor om att ta cellprov – och svaren på dem

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!