Peter Madsen, en bild på ett fängelsestängsel.
Peter Madsen har begärt om att få byta fängelse, om det har med relationen till fångvakten eller inte är fortfarande oklart. - Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT/Niels Hougaard/AP/TT

Fängelsevakt inledde en relation med Peter Madsen

En kvinnlig fängelsevakt har blivit uppsagd från sin tjänst på Vestre Fængelse i Köpenhamn. Detta efter att hon inledde en relation med livstidsdömde Peter Madsen.


I augusti 2017 mördades Kim Wall av Peter Madsen på hans ubåt och bevisningen mot honom var stark när åklagaren väckte åtal. Madsen dömdes till livstid fängelse för mordet på Kim Wall.

Under tiden för rättegången mot honom satt han häktad på Vestre Fængelse i Köpenhamn. I häktet ska Peter Madsen ha inlett en relation och enligt Ekstrabladet så handlar det om en relation med en kvinnlig fångvaktare som ska vara i 40-årsåldern. 

Kvinnan som Madsen inledde en relation med är även mamma till två pojkar. Fram tills nyligen jobbade hon som fängelsevakt på Vestre Fængsel, en tjänst som hon nu fått lämna.

Enligt Ekstrabladet ska den kvinnliga fängelsevakten ha stått "oproportionerligt mycket i Madsens dörr" och enligt henne själv så kunde de prata om allt.

– Vi kom för nära varandra i förhållande till att han var inlåst. Men vi talades ofta vid, det var svårt att säga stopp. Jag visste att han skulle flyttas, och då sa jag till honom att han gärna får skriva till mig, säger kvinnan till tidningen.

Kvinnan säger att relationen är något mellan vänskap och flirt. Hon påpekar dock att hon inte ser Madsen som sin pojkvän.

Ekstrabladet frågade henne om hon är kär i Peter Madsen.

– Det vet jag inte, svarar hon då.

Hon ska även ha brevväxlat Peter Madsen under hans tid i häktet. 

– Det är så klart fel. Det får jag inte göra. Men det gjorde vi. Jag kan inte svara till 100 procent på om det kommer att utveckla sig till något mer.

Ska byta fängelse

För bara några dagar sedan kom nyheten om att Peter Madsen ska få byta till ett annat fängelse. Det efter att han blev attackerad av en annan intagen på Storström fängelse i Köpenhamn, där Madsen sitter nu. Nu kommer önskan om att bli flyttad blir uppfylld och han ska få flyttas till Herstedvester fängelse. 

Herstedvester fängelse är specialiserat på behandling av personer som är sexförbrytare och anses vara farliga. Där sitter även några av Danmarks värsta fångar. När Madsen ska flytta är fortfarande oklart, här kan du läsa mer om hur Peter Madsens liv kommer bli på det nya fängelset

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt fallet Kim Wall?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nya kollektivavtal inom offentlig sektorn

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona har tecknat tre nya kollektivavtal inom den offentliga sektorn. Men Sveriges Lärare säger nej till budet – och Vårdförbundet ska få medling med arbetsgivarna.