Peter Madsen dömdes till livstids fängelse för mordet på Kim Wall
Nu ska Peter Madsen få byta fängelse - Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto via AP/TT/Niels Hougaard/AP/TT

Efter flera månaders bråk – nu får Peter Madsen sin önskan uppfylld

Peter Madsen kommer att få sin önskan uppfylld, nu ska han få komma till ett annat fängelse. Madsen dömdes till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall.


Förra veckan blev livstidsdömde Peter Madsen misshandlad av en intagen på Storström fängelse i Köpenhamn. Mannen som attackerade Peter Madsen var en 18-årig medfånge. 

Men nu kommer Madsens önskan att uppfyllas, och han ska nu få bli flyttad och byta till ett annat fängelse, rapporterar danska Ekstrabladet

Madsens försvarsadvokat, Betina Hald Engmark, har skrivit det i ett sms till den danska tidningen. I meddelandet skriver Hald Engmark att hon igår tog emot beskedet om att flytten blivit beviljad. "Det kommer att ske när det finns en ledig plats" skriver hon också.

Hon ska under flera månaders tid försökt arbetat för att få Madsen till ett annat fängelse. Herstedvester faengsel, som Madsen nu ska byta till, ska vara specialiserat på behandling av personer som anses vara farliga och sexualförbrytare, skriver Dagens Nyheter.

På Herstedvester sitter bland annat några av Danmarks värsta fångar. Madsen ska ha blivit informerad om att han ska byta fängelse, men det är fortfarande oklart om när själva flytten kommer äga rum, skriver Ekstrabladet. 

Fängelset där Madsen sitter nu, Storström fängelse, öppnades i september 2017 och räknas som ett av världens lyxigaste fängelse. 

"Storström Fængsel sätter ramarna för världens mest humana slutna fängelse med en arkitektur som stöder de intagnas psykiska och fysiska välbefinnande och som samtidigt är en säker och bekväm arbetsplats för de anställda", skriver arkitektbyrån C.F Møller om fängelset på deras hemsida

Men nu ska Madsen alltså byta till Herstedvester fängelse.

Dömd till livstids fängelse 

Madsen dömdes den 25 april 2018 till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim WallHan avtjänar sitt livstidsstraff på Storström Fängelse i Köpenhamn. 

Peter Madsen dömdes för mord, sexualbrott under särskilt försvårade omständigheter och brott mot griftefriden. I september kommer Madsen att överklaga sin dom.

Här kan du läsa om bevisen som fällde Peter Madsen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har benådat över 4 000 fångar som en del av firandet att landet har varit självständigt i 44 år.

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

"Brand i en restaurang.", skriver polisen på sin hemsida.

Misstänkt farligt föremål hittat – bombskyddet ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Osby: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Rv15/lv119. En personbil har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Joe Biden utmanas inte bara av republikanerna i höstens amerikanska presidentval – han tampas även mot Robert F Kennedy Jr, som ställer upp som oberoende kandidat.