Bild på Jessica. Till höger en bild med en hand med en slang i. Bildmontage
Jessica Holbrook, 23 år dog plötsligt - Foto: Privat/Facebook/Unsplash

Läkare missade 23-åriga Jessicas sjukdom – dog dagar senare

I slutet av förra året började 23-åriga Jessica Holbrook känna sig hängig.
Hon sökte då vård för sin svåra förkylning men läkarna kunde inte hitta något fel. Bara dagar senare somnade hon in hos sin mormor i Barnsley, Storbritannien.


23-åriga Jessica Holbrook drömde om att bli ambulanssjuksköterska när livet plötsligt fick en brutal vändning. I slutet av förra året började Jessica känna sig hängig och trodde att hon blivit förkyld, då hon hade ont i halsen och hostade när hon sökte vård.

Läkarna som undersökte Jessica kunde inte hitta något fel och skickade hem henne till sin mormor, där hon bodde under tiden hon arbetade. Men under natten efter besöket försämrades hennes tillstånd kraftigt.

– Hon hade svårt att sova och var orolig. Först sa hon att hon var trött och kall, men sedan blev hon helt svettig. Senare den morgonen ringde vi en ambulans, berättar Jessicas mormor Barbara till den brittiska nyhetssajten The Mirror.  

Drabbad av livshotande sjukdom

Jessica hade drabbats av sepsis – ett tillstånd som påverkar organ som hjärta,lungor, hjärna och njurar och som obehandlat kan bli livshotande. 

Ambulanssjukvårdare anlände till Jessicas mormor under morgonen, men det var redan för sent. Jessica Holbrooks dödsförklarades på plats.

– Ingen av oss kan förstå att hon är borta och att hon aldrig kommer att kunna fullfölja sina drömmar, säger Jessicas pappa Leigh Holbrook.

Vill uppmärksamma sjukdomen

Nu vill familjen sprida mer kunskap om sjukdomen sepsis så att symptomen i framtiden blir tagna på allvar.

– Inget kan ge oss henne tillbaka, men det vi kan hoppas på nu är att fler känner igen symtomen på sepsis innan det är för sent, säger Jessicas pappa Leigh till The Mirror.

– Om vi kan bli mer medvetna om hur farligt sepsis är kan vi rädda liv och då kanske Jessicas död inte har varit förgäves.

Renae Williamson, 40, levde också med en okänd sjukdom. Migränsymptomen som hon upplevde visade sig vara en livshotande sjukdom som upptäcktes i sista stund. Du kan läsa mer om detta här.

Raven Fords lilla dotter Amelia Moe lider av en ovanlig sjukdom. Hennes hud är förtjockad, fjällig och mycket torr. Du kan läsa mer om detta här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för att ha en livshotande sjukdom utan att veta om det?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.