Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anställd blev fisen i ansiktet – nu stäms företaget på 220 000 kronor

Nyheter | 20/10/2018 09:53

Matjätten Tesco i Storbritannien blir stämda på 220 000 kronor. Anledningen? En anställd ska bland annat ha blivit fisen i ansiktet och trakasserad av sina medarbetare under arbetstid.

Atif Masood, 42, stämmer nu matjätten Tesco på 220 000 kronor. Anledningen? Den anställda ska ha fått stå ut med trakasserier, rasistiska påhopp och vid ett tillfälle blivit fisen i ansiktet av en kollega, skriver brittiska Metro.

Förnekar händelsen

Masood har varit en flitig arbetare på företaget sedan 2006 och menar nu att anledningarna till dessa trakasserier beror på det faktum att han är muslim. Tesco hävdar däremot att inga trakasserier ska ha ägt rum.

Även de personerna som är anklagade för att ha skapat den ohållbara situationen för Masood förnekar det hela och menar att de varken har diskriminerat eller trakasserat Massod på grund av hans hudfärg, religion eller tro.

Tesco uttalar sig

Tills situationen är löst i rätten så håller sig Tesco fåordig men en talesperson för företaget vill påpeka att alla, oavsett bakgrund är välkommen att jobba hos dom.

– Alla är välkomna att jobba på Tesco oavsett vilket kön, hudfärg, bakgrund eller utbildning man har. Vi kommer inte att kommentera den rättsliga processen eller några specifika detaljer om fallet, säger en talesperson från Tesco skriver brittiska Metro.

Hur det hela kommer att slutas är det ingen som vet. Det vi däremot vet är att det kommer att hållas förhör nästa år i ärendet.

Atif Masood har nu stämt Tesco och det är självfallet inte första gången ett företag stäms. Vi har samlat världens märkligaste stämningar. Här kan du läsa allt om dom!


Har du varit i Storbritannien?