Tescoskylt, hammare.
En anställd på matjätten Tesco i Storbritannien stämmer nu företaget efter att ha blivit trakasserad. - Foto: Alastair Grant AP/TT Maja Suslin TT/TT

Anställd blev fisen i ansiktet – nu stäms företaget på 220 000 kronor

Matjätten Tesco i Storbritannien blir stämda på 220 000 kronor. Anledningen? En anställd ska bland annat ha blivit fisen i ansiktet och trakasserad av sina medarbetare under arbetstid.


Atif Masood, 42, stämmer nu matjätten Tesco på 220 000 kronor. Anledningen? Den anställda ska ha fått stå ut med trakasserier, rasistiska påhopp och vid ett tillfälle blivit fisen i ansiktet av en kollega, skriver brittiska Metro.

Förnekar händelsen

Masood har varit en flitig arbetare på företaget sedan 2006 och menar nu att anledningarna till dessa trakasserier beror på det faktum att han är muslim. Tesco hävdar däremot att inga trakasserier ska ha ägt rum.

Även de personerna som är anklagade för att ha skapat den ohållbara situationen för Masood förnekar det hela och menar att de varken har diskriminerat eller trakasserat Massod på grund av hans hudfärg, religion eller tro.

Tesco uttalar sig

Tills situationen är löst i rätten så håller sig Tesco fåordig men en talesperson för företaget vill påpeka att alla, oavsett bakgrund är välkommen att jobba hos dom.

– Alla är välkomna att jobba på Tesco oavsett vilket kön, hudfärg, bakgrund eller utbildning man har. Vi kommer inte att kommentera den rättsliga processen eller några specifika detaljer om fallet, säger en talesperson från Tesco skriver brittiska Metro.

Hur det hela kommer att slutas är det ingen som vet. Det vi däremot vet är att det kommer att hållas förhör nästa år i ärendet.

Atif Masood har nu stämt Tesco och det är självfallet inte första gången ett företag stäms. Vi har samlat världens märkligaste stämningar. Här kan du läsa allt om dom!


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Storbritannien?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.