Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trumps ord som fick börsen i USA att tokrasa: "Jag är en..."

- 05/12/2018, 10:46

Donald Trump fick för sig att twittra lite. Det gjorde att den amerikanska industrin fick en riktigt tung tisdag på börsen.

Den amerikanska börsen hade en riktigt jobbig tisdag. De stora börserna dök med 3-4 procent efter att president Donald Trump gått ut på Twitter och kommenterat handelskonflikten med Kina. 

"Jag är en tull-man"

”Kina kommer att börja köpa jordbruksprodukter omedelbart. Både jag och president Xi vill att detta ska hända, så förmodligen kommer det hända. Men om inte, kom ihåg att jag är en tull-man. Om andra länder vill plundra vårt lands rikedomar ska de betala för det”, skrev presidenten på Twitter. 

Trump härjar runt på Twitter.

Framförallt var det amerikanska industrikänsliga storföretag som tog stryk. Maskintillverkare Caterpillar gick ner nästan sju procent och traktortillverkaren John Deere gick ner 6,6 procent efter presidentens ord. 

– Marknaden har trott att man gjort framsteg under G20-mötet, och nu visade det sig vara grumligt, säger Michael Antonelli, chef på investmentfirman Robert W Baird & Co, till Bloomberg news. 

Vita huset gick senare ut och kommenterade uttalandet med att det nu kommer bli "vapenvila" i handelskriget medan förhandlingarna pågår, skriver Fortune. 

Kylie Jenner fick också börsen att rasa

Det är inte första gången ett kändisuttalande skapar turbulens på börsen. i februari 2018 twittrade Kylie Jenner att hon "inte öppnar Snapchat längre". 

Superkändisens ord fick aktien att rasa och Snapchat förlorade 1,5 miljard dollar. 

Här är Trumps nya plan – för att bli omtyckt av svenskar

Säger du dumma saker ibland?