Festival
Vi har listat 8 musikfestivaler som äger rum i Europa i sommar! - Foto: Instagram, Pixabay

8 tunga musikfestivaler i Europa du inte vill missa i sommar

Nu börjar sommaren äntligen kicka igång. Har du och dina vänner inga planer på vad ni ska hitta på än? Ingen fara! Nyheter24 listar åtta musikfestivaler runt om i Europa som du och dina vänner kan dra till.


1. Tomorrowland

Den ökända festivalen belägen i staden Boom som ligger mellan Antwerpen och Bryssel, Belgien, startar vanligtvis i juli och lockar över 185 000 personer varje år.

Besökarna är från runt om i världen, så mångfalden finns det ingen brist på. Hit kommer de för att festa till elektronisk dansmusik, så kallat EDM.

Förra året spelade bland andra dj-duon Axwell x IngrossoAlessoMartin Garrix och Steve Angello. Men trycket under biljettsläppet är enormt, så det gäller att vara snabb i fingrarna när de släpps!

Tomorrowland, Belgien Bildkälla: Instagram

2. Creamfields

Fyradagarsfestivalen där du kan njuta till elektronisk dansmusik. Festivalen äger rum i Daresbury, Storbritannien. 

70 000 glada besökare kommer årligen när festen drar igång 22 augusti till och med den 25 augusti. Kända namn såsom AviciiSwedish House Mafia och Calvin Harris är bara några av de som spelat på Creamfields. 

Festivalen blev tillslut så pass stor att andra länder runt om i världen gjort spin-offs, bland andra Australien och Chile har sina egna versioner av festivalen.

Creamfields festival, Storbritannien. Bildkälla: Instagram

3. Primavera Sound

Om du vill till spanska festivalen Primavera Sound så får du skynda dig! Festivalen äger nämligen rum redan i slutet på maj till och med början på juni. 

Festivalen finns på två olika ställen, Barcelona i Spanien och Porto, Portugal. Denna festival är otroligt mångsidig i musikstilar. Allt ifrån rock och pop till riktig underground-techno, vilket gör att det blir en salig blandning människor på festivalen! 

Så om du är ett fan av Kendrick Lamar, men också gillar att njuta av Bon Ivers musik, så är denna festival perfekt för dig då dessa artister är ett axplock av vad festivalen bjudit på tidigare år.

Primavera Sound, Barcelona. Bildkälla: Instagram

4. Isle of Wight festival

Ännu en brittisk festival! I fyra dagar kan du få dansa till namn som SigalaLily Allen och Tom Walker om du tar dig till Isle of Wight (som festivalen också heter) vid Englands östkust. 

Första gången hölls festivalen 1968, men lade ner år 1970, men kallades vid den tiden för världens största musikfestival. Vid 2002 startade festivalen igen, och i år går stapeln av den 13 juni. Barnvänlig för den delen också!

Isle of Wight, Storbritannien. Bildkälla: Instagram

5. Ultra Europe music festival

Den 12, 13 och 14 juli kan du få uppleva några riktigt stökiga dagar. Ultra finns egentligen lite överallt i världen, men du behöver inte åka särskilt långt för den sakens skull. 

Ultra Europe är i soliga Split, Kroatien och de har med sig AfrojackDavid GuettaSwedish House Mafia och många, många fler.

Har du inte tröttnat på att festa efter festivalens sista dag så kan du fortsätta dansa på Ultra Beach Party, men då får du lägga lite extra pengar.

Ultra, Split. Bildkälla: Instagram

6. Exit festival

Har du inget särskilt för dig mellan 4-7 juli? Då har vi en idé till dig! Exit Festival vid Novi Sad, Serbien bjuder likt Primavera Sound också på en stor blandning musik, men mycket techno utlovas. 

Några av de namn som en del känner igen som kommer till festivalen i sommar är DJ SnakeThe Cure och The Chainsmokers.

Exit, Novi Sad. Bildkälla: Instagram

7. Øyafestivalen

Om du inte orkar ta dig utanför Norden så har vi ett mysigt tips till dig!  Øyafestivalen ligger i vårt kära grannland Norge, närmare bestämt huvudstaden Oslo och har vuxit sig till att bli en av Norges största musikfestivaler. 

Här kan du få njuta till musik såsom RobynJames BlakeSilvana ImamEarl Sweatshirt och många, många fler.

Øyafestivalen, Oslo. Bildkälla: Instagram

8. Awakenings Festival

Den 29 - 30 juni äger technofestivalen Awakenings rum i Spaarnwoud, en bit utanför Amsterdam i Holland. 80 000 personer tar sig till den gigantiska utomhusfestivalen för att dansa till en line-up på över 100 dj:s. 

Så, är du en technofantast, så är Awakenings ett hett tips för dig som älskar exempelvis Nina KravizJeff Mills och Amelie Lens.

Awakenings, Holland. Bildkälla: Instagram

Känner du hellre för att stanna i Sverige, men ändå vill uppleva en fet konsert? Som tur är har Nyheter24 listat festivaler du inte får missa i Sverige i sommar, här kan du hitta dem!

/
/
Senaste nytt

Macy's planerar att stänga var tredje butik

Ung man på Grönland åtalas för 14 mordförsök

Flera personer skadades när en helikopter blev beskjuten – och sedan riktades skott mot människor på gatan. En ung man åtalas för att ha försökt mörda totalt 14 personer på södra Grönland, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau och tidningen Sermitsiaq.

Grottor av plast ska rädda sälungar i Östersjön

Vikaresälens ungar blir hemlösa när Östersjöns isar krymper. Nu testas att bygga grottor av plast och plywood för att få ungarna att överleva i ett allt varmare klimat.

Vimmerby: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Rv40 i höjd med Nosshult.", skriver polisen på sin hemsida.

Skola mister tillståndet – kan tvingas stänga

Skolinspektionen drar in tillståndet för Båktorp AB, som driver Båktorp skola i Nyköping. Skolan tar emot elever i behov av särskilt stöd i ett mindre sammanhang. Beslutet, om det står sig, innebär att ett 60-tal högstadieelever måste få plats på andra skolor från och med nästa läsår.

Äldre man dog i villabrand – misstänks för mord på sin fru

Två personer dog och två hemtjänstanställda skadades allvarligt i en villabrand i Kungsbacka i början av februari.