Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sarah fick felaktigt cancerbesked – nu kräver hon svar

- 20/07/2019, 20:09

Läkarna gav den brittiska tvåbarnsmamman Sarah Boyle det tunga beskedet om att hon drabbats av cancer. Men efter flera månader visade det sig att läkarna gjort ett stort misstag – hon hade nämligen aldrig cancer.

I slutet av 2016 blev den då 25-årige Sarah Boyle, från Storbritannien, diagnostiserad med cancer.

Läkarna berättade för henne att hon hade drabbats av svårartad bröstcancer och hon sattes på kemoterapi och fick även genomgå en masektomi för att cancern inte skulle sprida sig.

Sarah Boyle med sina två barn. Bildkälla: Facebook
Sarah Boyle med sina två barn. Bildkälla: Facebook

Hade aldrig cancer

Men efter flera månaders kämpande förklarade läkarna något som skulle chocka Sarah och hennes familj – de hade nämligen feldiagnostiserat henne.

Tvåbarnsmamman fick även reda på att hon, på grund av de behandlingar och ingrepp som gjorts på henne, nu riskerar att få cancer i framtiden. Läkarna meddelade även att det finns en risk för att hon inte kommer kunna få fler barn i framtiden.

– Att få veta att jag hade fått cancer var hemskt, men att behöva gå igenom alla behandlingar och operationer för att sedan få reda på att allt var i onödan var traumatiserande, berättar Sarah för The Sun.

Kräver svar

Detta har inte bara drabbat Sarah, utan även hennes man Steven, 31, och hennes två barn Teddy och Louis.

Sarah kräver nu svar från sjukhuset

– Samtidigt som att ingenting kommer förändra vad jag har gått igenom, så behöver jag ändå svar på vad som kommer att göras för att ingen annan ska behöva gå igenom samma sak, säger hon till The Sun.

Det var Sarah's läkare Mr. Narayanan som förklarade situationen. Han berättade att hennes biopsi hade blivit felaktigt inrapporterad och att de hade kommit fram till att hon inte alls hade cancer.

Tagit hjälp av advokater

Nu har Sarah kontaktat advokater som är specialiserade inom ämnet, för att låta dem undersöka fallet.

Sarah Sharples är advokaten som representerar Sarah i fallet och hon är lika chockad över utfallet som de andra.

– Det här är ett otroligt chockerande fall där en ung mamma fått hjärtskärande nyheter och genomgått omfattande behandlingar, för att sedan få reda på att allt var i onödan. Sarah har flera frågor som hon behöver svar på, med hänsyn till att allting har gett henne en otrolig ångest, förklarar Sharples till The Sun.