Donald Trump
Trump går till attack mot demokraten Elijah Cummings. - Foto: J. Scott Applewhite/TT, Carolyn Kaster/TT

Trump möter hård kritik efter rasismen: "Äcklig röra"

USA:s president Donald Trump har ännu en gång uttalat sig på ett sätt som mött stark kritik. Denna gång hoppar han på demokraten och politikern Elijah Cummings.


Donald Trump har ännu en gång hamnat i blåsväder efter att ha uttalat sig om den amerikanska staden Baltimore, där majoriteten av befolkningen är svarta, på sin Twitter.

Trump kritiserar ett kongressdistrikt i staden och riktar sig specifikt till den omtalade Trumpkritikern Elijah Cummings, som är den demokrat som representerar Baltimore.

Trump är inte snål med att skriva vad han känner för distriktet, minst sagt om Cummings.

Bildkälla: Twitter/realDonaldTrump

"Cummings distrikt är en äcklig röra angripen av råttor och gnagare. Ingen människa skulle vilja bo där", skriver han bland annat.

Han fortsätter att kalla området för det sämst styrda och det farligaste i hela landet.

Vad som fick Trump att gå till attack mot demokraten, anses vara efter att Cummings kritiserade de asylsökandes förhållanden vid gränsen till Mexiko.

Kritiseras hårt

Men Trump möter hårt motstånd.

Bland annat ska bägge två av de demokratiska presidentkandidaterna i valet 2020, Elisabeth Warren och Joe Biden ha förkastat den rasistiska attacken.

Biden går till försvar mot Trump och kritiserar hans uttalande starkt.

Bildkälla: Twitter/joebiden

"Än en gång har du bevisat att du inte är lämplig att styra landet. En president är menad att lyfta landet. Inte riva ner det." svarar Biden till Trump på Twitter.

Inte första gången han kritiseras

Flera demokrater från Baltimore-distriktet svarar på Trump och förklarar att Cummings är en omtyckt politiker och ledare i Baltimore.

Detta är inte första gången presidenten fått kritik för de klumpiga uttalanden han gjort.

Tidigare i år ska han ha uttalat sig rasistiskt om fyra kongresskvinnor, samt kallat El Salvador, Haiti och andra afrikanska länder för "rövhålsländer", skriver The Guardian enligt Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.