Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trump möter hård kritik efter rasismen: "Äcklig röra"

- 28/07/2019, 11:54 -
Donald Trump

Trump går till attack mot demokraten Elijah Cummings.

J. Scott Applewhite/TT, Carolyn Kaster/TT

USA:s president Donald Trump har ännu en gång uttalat sig på ett sätt som mött stark kritik. Denna gång hoppar han på demokraten och politikern Elijah Cummings.

Donald Trump har ännu en gång hamnat i blåsväder efter att ha uttalat sig om den amerikanska staden Baltimore, där majoriteten av befolkningen är svarta, på sin Twitter.

Trump kritiserar ett kongressdistrikt i staden och riktar sig specifikt till den omtalade Trumpkritikern Elijah Cummings, som är den demokrat som representerar Baltimore.

Trump är inte snål med att skriva vad han känner för distriktet, minst sagt om Cummings.

Bildkälla: Twitter/realDonaldTrump
Bildkälla: Twitter/realDonaldTrump

"Cummings distrikt är en äcklig röra angripen av råttor och gnagare. Ingen människa skulle vilja bo där", skriver han bland annat.

Han fortsätter att kalla området för det sämst styrda och det farligaste i hela landet.

Vad som fick Trump att gå till attack mot demokraten, anses vara efter att Cummings kritiserade de asylsökandes förhållanden vid gränsen till Mexiko.

Kritiseras hårt

Men Trump möter hårt motstånd.

Bland annat ska bägge två av de demokratiska presidentkandidaterna i valet 2020, Elisabeth Warren och Joe Biden ha förkastat den rasistiska attacken.

Biden går till försvar mot Trump och kritiserar hans uttalande starkt.

Bildkälla: Twitter/joebiden
Bildkälla: Twitter/joebiden

"Än en gång har du bevisat att du inte är lämplig att styra landet. En president är menad att lyfta landet. Inte riva ner det." svarar Biden till Trump på Twitter.

Inte första gången han kritiseras

Flera demokrater från Baltimore-distriktet svarar på Trump och förklarar att Cummings är en omtyckt politiker och ledare i Baltimore.

Detta är inte första gången presidenten fått kritik för de klumpiga uttalanden han gjort.

Tidigare i år ska han ha uttalat sig rasistiskt om fyra kongresskvinnor, samt kallat El Salvador, Haiti och andra afrikanska länder för "rövhålsländer", skriver The Guardian enligt Aftonbladet.