Sexterapeutens relationstips: "Otrohet kan stärka förhållandet"

- 06/09/2019, 22:40 -

Otrohet är för många förknippat med sorg och ångest – men enligt en sexterapeut bör vi tänka om. Hon menar att lite vänsterprassel både kan stärka relationen och leda till viktiga dialoger.

Otrohet kanske inte låter som en relationsräddare, men det är det – i alla fall enligt den australiska sexterapeuten Matty Silver. Hon uppmanar oss till att släppa "otrohetsstigmat" och ha en mer förlåtande inställning mot vår partner.

"Kan ge klarhet" 

Silvers åsikter må vara kontroversiella men hon står fast vid sin sak – otrohet kan vara bra för relationer. Istället för att direkt göra slut när ens partner bedragit uppmanar hon istället att man bör se på det hela som en möjlighet. 

– Att förstå varför en kärleksaffär har skett kan ge en klarhet och svar på många frågor som annars kan gå obesvarade, säger hon tillnews.com.au

Hon fortsätter: 

– Det handlar inte om att tilldela skuld, istället ska man gå igenom händelsen och ta reda på roten till den. 

Otrohet
Bildkälla: Robert Henriksson / SvD / TT

Vill ta bort stigma kring otrohet  

Silver tycker även att det finns ett stigma kring otrohet som driver folk till separation och skilsmässa i onödan. Hon menar att det är bättre att ha en förlåtande inställning, och att acceptera att man inte kan styra en annan person. 

Läs även: Här är superstjärnorna som varit otrogna

Har du varit otrogen?