Julafton, julpynt, lyckligare, expert
Enligt experten är det aldrig för tidigt att plocka fram julpyntet - Foto: Shutterstock

Experten: Ställ fram julpyntet tidigt i år – bli lyckligare

Samma fråga ställs varje år när det börjar nalkas jul. NÄR är det acceptabelt att ställa fram julpyntet? Tydligen bör man plocka fram det snarast. Det visar sig att det kan finnas ett samband mellan julpynt – och lycka.


När sommaren är förbi och vintern är runt hörnet ställer sig alla den stora frågan. När är det egentligen acceptabelt att börja ställa fram julpyntet? Tydligen tidigare än vad man kan tro.

Enligt psykologen Steve McKeown visar det sig att vi bör rota fram juldekorationerna och börja pynta snarast – för att bli lyckligare.

Julpynt minskar stress

McKeown berättar i en intervju att det finns många skäl varför personer känner ett starkt begär för att plocka fram pyntet tidigt på året. Men även varför man bör ta fram det tidigt:

"I en värld full av stress och ångest vill människor ansluta sig till saker som är förknippade med glädje"

Han fortsätter med att berätta att de starka känslorna till julpynt oftast hör ihop med starka minnen från barndomen:

"Dekorationer är en genväg till gamla minnen och känslor man hade som barn. Så genom att ställa fram sina juldekorationer tidigt kommer man förlänga spänningen och glädjen julen ger oss", säger han enligt Danska DK.

Förläng julglädjen

McKeown konstaterar att det aldrig är för tidigt att plocka fram julpyntet i hemmet oavsett vad folk i ens närhet påstår. Han avslutar intervjun med att säga att det egentligen inte finns något sätt att förlänga glädjen efter julperioden.

Dock säger han att det kan finnas ett knep för att hålla julglädjen vid liv – att man aldrig plockar ner sina juldekorationer, skriver Danska DK.

Läs även:  Mat, mys och Kalle Anka – Så firar svenska kändisarna Jul

Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du plockat fram ditt julpynt?
Tack för din röst!