Trump ville skjuta flyktingar i benen enligt uppgifter
Trump ville skjuta flyktingar i benen enligt uppgifter. - Foto: Charlie Riedel AP/TT, Andrew Harnik AP/TT

Nya uppgifter: Trump ville skjuta flyktingar vid gränsen

Allt från elektrifierade murar till alligatorer i vallgravar. Det är bara några av alla idéer Trump haft om den mexikanska gränsen.


USA:s president Donald Trumps inställning mot illegala invandrare, och i synnerhet från Mexiko, har nog inte gått obemärkt förbi. Presidenten gick trots allt till val med löftet om att bygga en mur mot grannlandet i söder.

Men nu kommer nya uppgifter om presidenten som väcker stor förargelse och minst sagt ifrågasätter presidentens människosyn.

Det är med hjälp av intervjuer med personal från vita huset som New York Times under tisdagen kunde avslöja Trumps bisarra planer för att hantera den mexikanska gränsen.

"Vallgrav med alligatorer" 

Personalen vittnar om att presidenten ofta pratat om en förstärkt mur vid gränsen med en skyttegrav  fylld med ormar eller alligatorer. Presidenten ska även ha bett om kostnadsförslag för projektet.

Men det blir ännu mer galet.

Presidenten ville även att muren skulle vara elektrisk och utsmyckad med spetsiga spikar på toppen, så vassa så de kunde gå igenom hud. 

Tror du det tar slut här? Inte det.

Personalen vittnar även om att Trump, efter att ha blivit tillrättavisad om att det inte är lagligt att skjuta migranter om de kastade sten, föreslagit att man istället skulle skjuta dem i benen. 

Syftet? För att sakta ned dem. 

Dock ska Trumps personal snabbt informerat presidenten om att det inte var lagligt att skjuta människor hur som helst, skriver New York Times.

MER: Donald Trumps teori: "Därför är jag orange"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.