Djurrättsaktivist-avslojar-hemska-djurforsok
Djurrättsaktivist avslöjar hemska djurförsök - Foto: Facebook/SOKO Tierschutz

Dold kamera avslöjar brutala djurförsök – blöder till döds

En djurrättsorganisation kan nu avslöja fruktansvärda djurförsök som pågår i ett tyskt laboratorium. I laboratoriet tvångsmatas apor med gift, samtidigt som hundar lämnas blödande för att dö. Det visar läckta bilder från anstalten.


En djurrättsaktivist under täckmantel fick i slutet av förra året jobb på forskningsanstalten Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LTP) utanför Hamburg i Tyskland. 

Hans anställning varade mellan december 2018 till mars 2019. Under tiden bevittnade han flera inhumana djurförsök på hundar, katter, apor och kaniner. 

Nu sprider mannen bilder och videos från anstalten i hopp om att lagarna kring djurförsök i Tyskland ska skärpas.

Förgiftar djur 

Laboratoriet i fråga arbetar med att ta reda på vilka doser av olika mediciner som är säkra för människor. Detta undersöks genom att ge djuren medicin och notera vilken skada de tar.

Djuren antingen injiceras med, får äta eller tvingas andas in toxiska ämnen. Som en konsekvens av behandlingen får djuren ofta kräkningar, inre blödningar, andningsbesvär och organsvikt – något som vanligtvis leder till en långsam död.

Djuren får varken bedövning eller smärtlindring. 

Tvångsmatas 

I den video som nu sprids från laboratoriet kan man se apor fastspända i metallselar. Deras huvuden och armar sitter fast, samtidigt som en slang trycks ner i deras halsar. Aporna skriker och försöker panikartat komma loss. 

Bildkälla: Facebook/SOKO Tierschutz

Djurrättsaktivisten har även sett katter och hundar som har lämnats blödande för att dö. Han säger att djuren på anstalten hålls under fruktansvärda förhållanden och att de som arbetar där konsekvent är våldsamma mot djuren.

– Hundarna viftade på svansen när de var på väg mot döden, de var desperata efter att få någon typ av mänsklig kontakt, säger Friedrich Mullen, från den tyska djurrättsorganisationen Soko Tierschutz, till DailyMail.

Bildkälla: Facebook/SOKO Tierschutz

Värst menar han att aporna behandlas. 

– De är hållna i trånga små burar. Många har utvecklat kompulsiva tendenser och går runt i cirklar, säger han till DailyMail.

Djurrättsaktivisten har anmält laboratoriet till polisen som nu utreder anstalten.

I videon ovan kan du se klipp från laboratoriet. Varning för starka bilder!

Läs även: Kompisgäng högg av ben på levande ko – frias för djurplågeri

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten denna vecka för att diskutera ansträngningarna att få till en vapenvila samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger amerikanska UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.

Ny studie om övergrepp förvånade forskare

Att utsättas för olika typer av övergrepp i barndomen ger en stark ökad risk för psykiatriska diagnoser senare i livet. Det bekräftas i en stor studie av svenska tvillingar.

Över 20 döda i oväder i Papua Nya Guinea

Minst 23 människor på höglandet i Papua Nya Guinea har omkommit i översvämningar och jordskred efter oväder.