Greta-Thunberg-sjosjuk-pa-baten
Greta Thunberg sjösjuk på båten - Foto: Rob Ostermaier/AP, Kirsty Wigglesworth/AP

Greta Thunberg däckad i sjösjuka – måste byta rutt

Greta Thunberg befinner sig just nu på en båt som seglar över Atlanten. Målet är att ta sig till Madrid för att delta på COP25, men vägen dit verkar bli allt annat än lätt.


Greta Thunberg lät sig inte slås ned av det faktum att klimattoppmötet COP25 plötsligt bytte destination från Santiago till Madrid.

Efter att ha vädjat om res-hjälp på Twitter ordnades skjuts med ett australisk Youtube-par. Redan dagen efter begav sig sällskapet.

Men resan har inte fått en bra start. Den första dagen kantades av svåra förhållanden och dag tre ska Greta Thunberg ha legat däckad i sjösjuka. 

En situation som blev så allvarlig att båten blev tvungen att styra om. 

Ändrad rutt

Med på båten är proffsseglaren Nikki Henderson. I ett Facebook-inlägg uppdaterar hon om läget, och ja, det har inte varit lätt:

"Sjösjukan fick Greta, Elayna och Lenny att däcka igår natt", skriver hon i inlägget.

Hon fortsätter, och beskriver hur hon själv tillbringat natten med att planera om rutten. Till slut blev det att styra sydöst:

"Vi känner oss nöjda med vart vi är väg nu – tog ett beslut som ett team – söder bort från vad som ser ut att vara de hårdaste vindarna". 

Bildkälla: Rob Ostermaier/AP

Ljusnar upp

Och det verkar som att Henderson tänkte rätt. I inlägget beskriver hon att det har blivit varmare och att besättningen till och med fått i sig lite frukost. 

Förhoppningsvis fortsätter resan på samma spår!

Läs även: Här är allt du behöver veta om Greta Thunbergs nya resa

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.