Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greta Thunberg däckad i sjösjuka – måste byta rutt

- 15/11/2019, 18:38 -

Greta Thunberg befinner sig just nu på en båt som seglar över Atlanten. Målet är att ta sig till Madrid för att delta på COP25, men vägen dit verkar bli allt annat än lätt.

Greta Thunberg lät sig inte slås ned av det faktum att klimattoppmötet COP25 plötsligt bytte destination från Santiago till Madrid.

Efter att ha vädjat om res-hjälp på Twitter ordnades skjuts med ett australisk Youtube-par. Redan dagen efter begav sig sällskapet.

Men resan har inte fått en bra start. Den första dagen kantades av svåra förhållanden och dag tre ska Greta Thunberg ha legat däckad i sjösjuka. 

En situation som blev så allvarlig att båten blev tvungen att styra om. 

Ändrad rutt

Med på båten är proffsseglaren Nikki Henderson. I ett Facebook-inlägg uppdaterar hon om läget, och ja, det har inte varit lätt:

"Sjösjukan fick Greta, Elayna och Lenny att däcka igår natt", skriver hon i inlägget.

Hon fortsätter, och beskriver hur hon själv tillbringat natten med att planera om rutten. Till slut blev det att styra sydöst:

"Vi känner oss nöjda med vart vi är väg nu – tog ett beslut som ett team – söder bort från vad som ser ut att vara de hårdaste vindarna". 

Greta Thunberg
Bildkälla: Rob Ostermaier/AP

Ljusnar upp

Och det verkar som att Henderson tänkte rätt. I inlägget beskriver hon att det har blivit varmare och att besättningen till och med fått i sig lite frukost. 

Förhoppningsvis fortsätter resan på samma spår!

Läs även: Här är allt du behöver veta om Greta Thunbergs nya resa