Greta Thunberg i twittertjafs med tyska DB
Greta Thunberg i twittertjafs med tyska tågbolaget DB. - Foto: Sven Hoppe AP/TT, Instagram/@gretathunberg

Greta Thunberg i hett bråk med tågjätten: "Åkte första klass"

Greta Thunberg och tyska tågbolaget Deutsche Bahn hamnade i ett hetsigt bråk på sociala medier under lördagen.


Greta Thunberg är till slut på väg hem efter flera månader på annan ort. Hon har besökt länder som USA, Kanada, Spanien och en massa andra länder under sin långa färd.

Men nu är det äntligen dags för Thunberg att ta sitt pick och pack och åka hem – vilket hon gör genom att åka tåg. Men allt är inte en dans på rosor...

Thunberg hamnade nämligen i ett tjafs med det tyska tågbolaget Deutsche Bahn under lördagen och allt började med det här inlägget av 16-åringen.

Greta Thunbergs inlägg på Twitter. Bildkälla: Twitter / @gretathunberg

I inlägget har Thunberg lagt ut en bild där man ser henne sittandes på golvet i vad som verkrar vara en gång på ett tåg. 

"Reser ombord på överfyllda tåg genom Tyskland. Och jag är äntligen på väg hemåt!", skrive Greta Thunberg i sitt inlägg.

Detta uppmärksammar Deutsche Bahn och väljer att svara Thunberg i ett inlägg där de tackar Thunberg för hennes engagemang och att hon väljer just deras tågbolag.

Vad som följer därnäst är dock vad som triggar igång bråket.

Deutsche Bahns replik. Bildkälla: Twitter / @DB_Presse

"Det hade varit trevligare om.."

Deutsche Bahn avfyrar ytterligare ett inlägg, den här gången med en väldigt syrlig underton, där de skriver: 

”Det hade varit trevligare om du också nämnt hur vänligt och kompetent vår personal bemötte dig vid din sittplats i första klass”.

Så hur står det egentligen till? Ljög Greta? Det kan se ut som det om man bara läser de här inläggen. Men i ett inlägg som Greta lade ut en stund senare så förklarar hon situationen.

”Vårt tåg från Basel togs ur trafik. Så vi satt på golvet på två olika tåg. Efter Göttingen fick jag en sittplats. Det var förstås inget problem och det har jag aldrig sagt att det var. Överfulla tåg är ett bra tecken eftersom det betyder att efterfrågan på tågresor är hög”, skriver Greta Thunberg i inlägget.

Så slutet gott, allting gott – det vill säga att det är slutbråkat åtminstone.

MER: Skytten Emmy misstogs för Greta Thunberg: "Jag fick panik"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.