Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trumps jättemiss under Super bowl – gratulerade fel stad

- 03/02/2020, 11:00

Igår gick Super bowl av stapeln och det var Kansas City Chiefs som till slut stod som segrare. En som passade på att gratulera var Donald Trump. Problemet? Han gratulerade fel delstat.

Super bowl är namnet på finalen av den amerikanska fotbollsligan, NFL, och ett världens mest sedda idrottsevenemang. Igår ställdes Kansas City Chiefs mot San Fransisco 49ers i Miami.

Efter en dramatisk vändning och en matchvinnande insats av quarterbacken Patrick Mahomes blev det till sist Kansas City Chiefs som drog det längsta strået och vann Super Bowl.

Patrick Mahomes blev utsedd till finalens MVP. (John Bazemore/TT)

Titeln var lagets första på 50 år och Mahomes fick priset som finalens mest värdefulla spelare.

Den amerikanske presidenten Donald Trump passade på att gratulera laget till segern. På Twitter skrev han:

”Grattis till Kansas City Chiefs för en stor match och för en fantastisk comeback, under otrolig press. Ni representerade delstaten Kansas och hela USA så väl. Vårt land är STOLTA ÖVER ER!”.

Den nu raderade tweeten från Donald Trump. (Twitter)

Det Trump hade missat var att Kansas City Chiefs kommer från Kansas City i delstaten Missouri. På det sociala mediet hånades presidenten för geografi-missen.

"Jag brukade tro att Kansas City Chiefs spelade i Kansas. Men då var jag 12 år gammal och inte USA:s president.", skrev sportjournalisten J.A. Adande i ett Twitter-inlägg som fått över 7000 "gilla"-markeringar.

"Jag gillar presidenter som vet att Kansas City ligger i Missouri", tweetade podcastern Scott Dworkin, vilket har gillats över 17 000 gånger.

Trump raderade senare tweeten och ersatte den med en ny, den här gången med en gratulation till korrekt delstat.

Titeln var Kansas City Chiefs första på 50 år. (Charlie Riedel)