Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

McDonalds släpper doftljus – som luktar hamburgare

- 23/02/2020, 21:45 -

Älskar du hamburgare? Då har vi goda nyheter! Nu släpper snabbmatskedjan McDonalds en ljusserie med bland annat dofterna ketchup, lök och kött. Tillsammans ska det här skapa en doft av, ja du gissade det, hamburgare.

Bröd, ketchup, lök, kött, saltgurka och ost – låter det frestande för näsan? 

Om du frågar McDonalds är svaret ja. 

Det här är nämligen lukterna på snabbmatskedjans nya doftljus. Målet är att ljusen tillsammans ska skapa en doft av hamburgare. 

McDonalds ljus
Bildkälla: McDonalds

Hyllning till burgaren 

Lanseringen av de unika ljusen är en hyllning till den klassiska burgaren "Quarter Pounder"som i Sverige  heter "QP cheese". 

Burgaren har nämligen 50-årsjubileum snart, och vad passar då bättre än att producera doftljus med QP-lukt?

McDonalds ljus
Bildkälla: McDonalds

"Alla hjärtans dag har passerat men de som älskar vår Quarter Pounder kan fortfarande glädjas", skriver Mcdonalds i ett pressmeddelande i samband med lanseringen.

Skickas i dagsläget endast inom USA

Sitter du med kontokortet i vädret redo att trycka hem de smarriga dofterna? Tyvärr får du lägga ner det, i alla fall för stunden.

Ljusen säljs nämligen av McDonalds fanklubb i USA och skickas i dagslägets endast inom landet.

Ljusen är också redan slutsålda, av förståeliga skäl, vilket försvårar ett köp, men vi kan bara hoppas att det stora trycket gör att det kommer fler ljus snart!

McDonalds doftljus
Bildkälla: Skärmdump GoldenArchesUnlimited.com

Läs även: Burger Kings nya satsning – burgare med pommes i