En klinik i London säljer hemmatester till kändisar
En klinik i London säljer hemmatester till kändisar - Foto: Shutterstock

Coronaviruset: Klinik har sålt över 2 000 hemtester till kändisar

En klinik i London har avslöjat att de sålt över 2 000 hemtester för coronaviruset till många "kända namn". Detta efter att frågetecken uppstått varför så många kändisar, politiker och idrottare testat positivt, utan att uppvisat allvarliga symptom.


Spridningen av coronaviruset har skördat många offer runt om i världen. Men allt är inte nattsvart – för första gången testar man nu ett vaccin på människor.

Rapporter kommer om man nu ska vara närmare att hitta ett botemedel.

Och det är inte de enda positiva nyheterna kring viruset – här är fyra till som du kanske har missat.

Positiva nyheter – på ett eller annat sätt – har också de rika och kända fått som beställt hemtester för viruset av en klinik i London.

De ska ha kringgått de statliga reglerna för tester av viruset genom att betala hundratals pund till en kliniken, skriver Daily Mirror.

SKÅDESPELARE OCH SPORTSTJÄRNOR

Det är politiker, skådespelare och idrottsstjärnor som nämns som köpare av hemtesterna, efter ha vägrats tester hos den allmänna sjukvården.

Även adelsmän och medlemmar av Storbritanniens ekonomiska elit ska ha lagt runt 375 pund för att kontrollera om de bär på sjukdomen.

Kliniken ifråga ligger på Harley Street i London. (Shutterstock)

Runt 60 företag ska ha beställt tester från kliniken för samtliga anställda, skriver The Telegraph.

Detta kommer efter att hälsovården i England meddelat att enbart de med symptom som är så allvarliga att det krävs omedelbar vård på sjukhus kommer få testa sig gratis.

Folk har därför varit konfunderade över hur så många kändisar kan ha testat positivt, utan att ha uppvisat några symptom.

KAN INTE TESTA ALLA

Det är Harley Street-kliniken som nu tagit fram ett test som är möjligt att köpa hem, efter att många varit oroliga efter ha vägrats tester på sjukhusen.

– Vi har privata individer, och det är några kända namn där, och vi testar även adelsmän, doktorer och tandläkare som är oroliga, säger Dr Mark Ali, medicinsk chef på kliniken, till Daily Mirror.

Han menar att den nationella sjukvården i landet inte har kapacitet nog att testa alla, och att den nya produkten kan lugna oroliga medborgare.

Myndigheter i England informerar om att alla som testar positivt för viruset måste se till att de har tillgång till korrekt behandling, samt se till att inte sprida det vidare.

Läs mer om coronaviruset: Systembolagets nya beslut - för att minska smittspridning

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

1 timme sedan
USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.