Enligt uppgifter är Kim Jong Uns hälsa "i mycket dåligt skick"
Enligt uppgifter är Kim Jong Uns hälsa "i mycket dåligt skick" - Foto: AP/TT

Uppgifter: Nordkoreas diktator Kim Jong Un allvarligt sjuk

Enligt uppgifter till CCN är Nordkoreas diktator Kim Jong Un i "allvarlig fara". Han ska fortfarande återhämta sig från en operation som genomfördes tidigare i april.


Amerikanska CCN rapporterar att Nordkoreas ledare Kim Jong Un är allvarligt sjuk.

Enligt uppgifter till kanalen ska diktatorn vara i "allvarlig fara" efter att ha genomgått en operation tidigare i april.

Spekulationerna kring den 36-årige Kim Jong Uns hälsa tog fart när han inte syntes till vid firandet av hans farfar den 15 april.

Dagen är Nordkoreas viktigaste helgdag där man firar landets grundare, Kim ll Sungs, födelsedag.

Kim Jong Un syntes senast till den 11 april, då på ett möte med det styrande kommunistiska Koreanska arbetarpartiets politikbyrå.

"RÖKER MYCKET OCH ÄR ÖVERVIKTIG"

Enligt den sydkoreanska sajten Daily NK, som drivs av nordkoreanska avhoppare, opererades Kim en dag senare, den 12 april.

Det ska röra sig om ett hjärt- och kärlingrepp. Något som ska ha varit nödvändigt då diktatorn, enligt sajten, röker överdrivet mycket, är överviktig och överarbetad.

Det har spekulerats kring Kim Jong Uns hälsa sedan 2014 då han försvann från offentligheten under en månads tid, och sedan återvände med en käpp till stöd.

Skulle han inte längre kunna regera är det oklart vem som skulle ta över landets styre efter honom.

Läs mer om Nordkorea: Uppgifter: Nordkorea avrättade misstänkt coronasmittad

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.