"Englands sexigaste spöke" sägs spöka på museet i Torquay
"Englands sexigaste spöke" sägs spöka på museet i Torquay - Foto: BIldkälla: Torquaymuseum.com

Har kallats ”Englands sexigaste spöke:” Nu har sanningen kommit fram

En vålnad som går igen på ett museum i England har döpts till "Englands sexigaste spöke", sedan hon först dök upp för fem år sedan. Nu avslöjar utredare sanningen bakom legenden.


Det verkar onekligen hända konstiga saker på engelska museer – på det berömda British Museum i London hörs fotsteg och kuslig musik om nätterna.

För ett museum i Torquay räckte det dock inte med att enbart ha en vanlig gengångare – där spökar istället "Englands sexigaste spöke", skriver Devon Live.

Det var under en utställning 2015 som det sexiga spöket först visade upp sig för världen när hon fångades på på kamera nära en öppen spis.

Bilden har sedan dess fått stor spridning på sajter och bloggar där man spekulerat i vad den egentligen föreställer.

Vålnaden påminner om en ung kvinna klädd som en tjänsteflicka, och fans på nätet har länge beundrat hennes skönhet.

"ETT MYSTERIUM, DET GÅR INTE ATT FÖRKLARA"

Bilden som togs under "spökjakten"

Fotot togs i samband med ett "Natt på museet"-event organiserat av utredare av det övernaturliga, som anlänt efter att rapporter om att oförklarliga saker sker i byggnaden.

Museets talesperson Carl Smith uttalade sig om händelsen 2015.

– Det verkar vara en kvinna, och från vinkeln av fotografiet ser det ut som att hon är nersänkt i golvet, nästan som att hon är under golvnivån.

– Det var ingen annan där när fotot togs, så vi kan inte förklara det. Det är ett mysterium, säger han.

Han tillägger att det mesta av materialet i utställningen är runt 300 år gammalt och har haft mycket mänsklig kontakt, vilket kan förklara var "energin" har kommit ifrån.

KAN VARA EN REFLEKTION FRÅN ETT FÖNSTER

Torquay Museum som det sexiga spöket sägs hemsöka. (Bildkälla: torquaymuseum.com)

Andra är dock inte fullt lika övertygade. Ben Radford som forskar om det paranormala menar att det förmodligen rör sig om en reflektion på fönstret runt utställningen.

Han bad därför en brittisk kollega vid namn Haley Stevens att resa till museet för att reda ut saken. Hon kom däremot fram till att det inte rörde sig om en reflektion.

Hon lanserade istället en egen teori. Det sexiga spöket var i själva verket en levande person som satt på en bänk i mörkret.

"ETT FOTO SOM GLÖMTS BORT"

– När jag inspekterade området såg jag att det fanns små bänkar nära eldstaden där fotot av gasten togs, säger Haley Stevens.

Hon menar att det ser ut som att personens ansikte blivit upplyst av skärmen från en kamera eller mobiltelefon.

Haley Stevens misstänker att eftersom vi numera kan ta otaliga foton på våra digitala kameror och telefoner, så tar vi så många bilder att det är troligt att just detta har glömts bort efter att det tagits.

Så där har vi det. Sexigt spöke eller glömsk fotograf – vad tror du?

Läs om mer rysligheter: Skräckfilmerna du inte visste var baserade på verkliga händelser

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det ett riktigt spöke?
Tack för din röst!