Fredag 14 Maj
Stockholm

Här är inlägget från Trump som togs bort – efter orden om corona

Donald Trump
President Trumps inlägg togs bort. Foto: AP/Twitter

Facebook har en policy som gör att man inte får skriva osanningar om coronaviruset. Detta är något som president Trump nu brutit mot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Donald Trump har hamnat i blåsväder. Igen. 

Presidenten, som verkar ha klarat sig igenom en hel ocean av skandaler sen han vann valet för fyra år sedan, har nu fått stora problem med sociala medier. 

Både Facebook och Twitter tog på tisdagen bort ett inlägg från den nyligen covid-sjuke presidenten. Detta eftersom han spridit osanningar om sjukdomen. 

I Facebook-inlägget jämför han coronaviruset med vanlig influensa. 

”Trots vaccin dör ibland 100 000 människor av influensan. Ska vi stänga ner vårt land? Nej, vi har lärt oss att leva med det, precis som vi lär oss att leva med covid, som oftast är mindre dödligt.”

Ok boomer. 

USA:s president Donald Trump (AP via TT)

Inlägget stämde inte

Enligt The Hill har över 210 000 dött av covid  USA – det är fler än de fem senaste årens influensasäsonger tillsammans. 

Även presidentens siffra, 100 000 döda, visar på en ganska avslappnad inställning till vad som är sant och inte sant. USA har inte haft en så hög dödlighet under en influensasäsong sedan 1968. 

Facebook, som var först med att ta ner inlägget, menar att det handlar om en ren policyfråga. 

"Vi tar bort osann information om covid-19, och har därför tagit bort inägget", säger Facebooks talesperson Andy Stone till The Hill

Men det är inte bara sociala medier Trump har problem med. Det går också ganska dåligt för honom i valrörelsen. 

Senaste veckan har det kommit två stora mätningar som visar att Joe Biden har en jätteledning över Trump. I den senaste, gjord av CNN och SRSS, leder Biden med 16 procentenheter. 

LISTA: Här är galnaste konspirationsteorierna om Trumps coronasjuka

Kommentera
Kopiera länk
Dela