Gretas nya Twitter-hån mot Trump: "En glad gammal man"

- 20/01/2021, 16:30 -

Idag lämnar Donald Trump Vita huset och den amerikanska presidentposten. Här såg klimataktivisten Greta Thunberg sin chans att ge Trump ytterligare en Twitter-pik.

Donald Trump har inget gott öga för klimataktivisten Greta Thunberg, det gjorde han klart redan i december 2019. 

I en upprörd tweet kallade han Thunberg för töntig, och ansåg att hon borde lugna ner sig och gå på bio istället för att engagera sig i miljöfrågor. 

Några månader senare gav klimataktivisten igen med samma medicin. I samband med att Trump började anklaga valstugorna för räknefusk kontrade hon med en ironisk tweet, som är nästintill identisk den Trump skrev om henne.

Inte första gången

Men det här är inte enda gången Trump uttryckt sig kritiskt eller nedvärderande mot Thunberg. 

Ytterligare ett exempel publicerades på Twitter kort efter Gretas känslosamma tal för FN i september 2019. Här anklagar hon världsledarna för att ha stulit hennes barndom – en kritik Trump väljer att inte bemöta. 

"Hon verkar vara en väldigt glad ung tjej som har en ljus och fantastisk framtid framför sig. Så kul att se!", skrev han istället – i en tweet som blev hårt kritiserad.

Gretas sista meddelande

Idag lämnar Trump den amerikanska presidentposten, och Greta tog tillfället i akt att rikta en sista, avslutande pik mot honom.

Precis som vid tidigare tillfällen är orden välvalda, och till stor del kopierade från en tidigare känga som Trump riktat mot henne.

"Han verkar vara en väldigt glad gammal man som har en ljus och fantastisk framtid framför sig. Så kul att se!", skriver hon.

Läs mer: Barack Obama: "Gretas generation kommer rädda världen"