Torsdag 22 Apr
Stockholm

21-årige spa-skytten dödade åtta – skyller på sexmissbruk

Den 21-årige skytten skyller på sitt sexmissbruk.
Den 21-årige skytten skyller på sitt sexmissbruk. Foto: TT/AP Photo/Mike Stewart/Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP

Den 21-årige mannen som attackerade tre asiatiska spasalonger och sköt ihjäl åtta personer hävdar att motivet inte var rasistiskt. Istället ska han ha attackerat ställen som frestade hans sexberoende.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Natten mot onsdag, svensk tid, skedde tre skjutningar mot spa- och massagesalonger i Atlanta, Georgia. Åtta personer dog, varav sex av offren hade asiatisk bakgrund.

Men det kunde gått långt värre – om inte den misstänktes föräldrar gripit in. Under mordturnén fastande mannens bil på bild och polisen spred den i sociala medier. 

Det reagerade föräldrarna på, och hjälpte polisen att spåra 21-åringen via en app i hans telefon, uppger polischefen Jay Baker i Cherookee county, till CNN.

Läs mer: Minst åtta döda i attacker mot spa i USA – 21-årig man gripen

Protester efter dödskjutningarna.
Protester efter dödskjutningarna. Foto: Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP

Sexmissbruk

Polisen har inte gått ut med vad som är motivet till attackerna, men de fokuserar på 21-åringens påstådda sexmissbruk. 

– Han har givit indikationer på att han har problem med sexmissbruk, och att han har besökt de här ställena tidigare, säger sheriff Frank Reynolds i Cherokee county, enligt CNN.

Kollegan Jay Baker berättar vidare att 21-åringen sagt att skjutningarna  "inte var rasistiska", utan att han ser spa-anläggningar som "en frestelse han vill eliminera." 

Enligt källor till CNN ska den misstänkte nyligen ha kastats ut ur sitt hem på grund av sitt sexmissbruk.

Polisen Frank Reynolds.
Polisen Frank Reynolds. Foto: Alyssa Pointer/Atlanta Journal-Constitution via AP

Måste få ett slut

Det är inte klart om de berörda företagen var platser för sexarbete. Under en presskonferens uppgav Atlantas borgmästare Keisha Lance Bottoms att  företagen var lagligt verksamma och inte tidigare varit på Atlantas polisavdelnings radar.

 – Oavsett motiv så vet vi att majoriteten av offren var asiatiska. Vi vet också att det här är ett problem som är aktuellt över hela landet.  Det är oacceptabelt, det är hatiskt och det måste få ett stopp, säger hon, enligt New York Times.

LÄS MER: 

Rörelsen #Stopasianhate trendar – det här är varför

Rasism mot svenska asiater: "Corona har gjort det legitimt"

Dubbelmordet i Vallentuna: 26-åringen frias

Kommentera
Kopiera länk
Dela