En kvinna i 40-årsåldern misstänks ha mördat sina två barn i Arizona.
En kvinna i 40-årsåldern misstänks ha mördat sina två barn i Arizona. - Foto: Foto: Johan Nilsson/TT

Mamma misstänks för brutalt yxmord – på sina egna barn

En kvinna i Phoenix, Arizona, har gripits misstänkt för mord efter att hon överlämnat sig själv till polisen och uppgett att hon hört röster om att hon skulle döda sina barn. Strax därefter hittades kvinnans två barn mördade i familjens bostad.


Det var under lördagsmorgonen som en 40-årig kvinna i amerikanska Phoenix överlämnade sig själv till polisen och uppgav att hon hört röster som sa åt henne att döda sina egna barn

Kvinnan ska vidare ha sagt att hennes två barn, åtta respektive nio år gamla, ska ha legat döda i bostaden när hon vaknade. Samtidigt ska hon då ha upptäckt både blod och skärsår på händerna, vilket även polisen kunde bekräfta när hon greps på polisstationen. 

Köttyxa tros ha använts som mordvapen

I familjens bostad hittades kort därpå de två mördade barnen under en filt. 

– Det var omfattande skador på deras kroppar, däribland knivsnitt, djupa sår och amputationer, vilket tyder på en våldsam attack där flera skador uppkommit i självförsvar, säger polisens talesperson Steven Carbajal till ABC News

Senare hittade polisen, i kvinnans bil, en påse med blodiga kläder och en blodig köttyxa som tros ha använts som tros ha använts som mordvapen. 

Polisen utreder motivet

Kvinnan misstänks nu för två fall av mord mot sitt nekande och polisen, som ännu utreder motivet till gärningen, uppger att en polispatrull varit vid bostaden tidigare under lördagsnatten efter larm om ett bråk mellan kvinnan och hennes man. 

Mannen ska efter bråket ha lämnat lägenheten där barnen vid tidpunkten låg och sov. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.