Onsdag 27 Okt
Stockholm

Rättsläkaren delar nya detaljer kring mordet på Gabby Petito

Rättsläkaren delar nya detaljer kring mordet på Gabby Petito.
Rättsläkaren delar nya detaljer kring mordet på Gabby Petito. Foto: The Moab Police Department/AP/TT och North Port Police Department/AP/TT

Under tisdagen släpptes obduktionsrapporten som konstaterade att amerikanska Gabby Petito, 22, dött genom strypning. Nu delar rättsläkaren med sig av nya detaljer kring mordet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i september som 22-åriga Gabby Petito hittades mördad i nationalparken Grand Teton i amerikanska Wyoming. Detta efter att ha försvunnit i samband med en roadtrip tillsammans med fästmannen Brian Laundrie, 23. 

På tisdagen släpptes en obduktionsrapport där man slagit fast att den unga kvinnan dött genom strypning. Läs mer om det här.

Rättsläkaren: Gabby Petito ströps av människa

I en intervju senare under tisdagskvällen delade rättsläkaren Brent Blue med sig av nya detaljer kring mordet på 22-åringen – däribland att hon ströps genom manuellt våld snarare än på grund av en "mekanisk" olycka.

– Människor kan bli strypta på flera sätt. Vi har sett människor på snöskotrar som åker in i en vajer och det skulle vara strypning till följd av en mekanisk händelse. Men detta tror vi var strypning utförd av en människa, säger han till CNN

Rättsläkaren Brent Blue. Foto: Bradly J. Boner/AP/TT

Att man lyckats komma fram till detta beror på den mänskliga anatomin.

– Bara människor har två motsatta tummar. Det finns inga bevis på att det här har gjorts av något djur, sett till dödsorsaken, säger Blue.

Kan ha legat död i veckor

Gabby Petito kan ha varit avliden i tre till fyra veckor innan hon hittades den 19 september, enligt obduktionsrapporten.

– Det är inte som på tv där de säger att någon dog på det eller det datumet. Det är en väldigt grov uppskattning, konstaterar Blue. 

Polisen söker fortsatt efter Brian Laundrie

Ända sedan den unga kvinnan anträffades död har man letat efter hennes fästman, eftersom Petito försvann i samband med deras gemensamma roadtrip. Läs mer om det här.

Brian Laundrie till vänster. Foto: The Moab Police Department/AP/TT

Laundrie är inte formellt anklagad för mordet på Petito, men FBI har utfärdat en nationell arresteringsorder för honom eftersom han är en "person av intresse", och för att han använt kvinnans bankkort efter det att hon försvann.

/
USA
Kommentera
Kopiera länk
Dela