Torsdag 19 Maj
Stockholm

Foto av Madeleine McCann hittat hos okänd man

Ett nytt spår har hittats i fallet Madeleine McCann.
Ett nytt spår har hittats i fallet Madeleine McCann. Foto: AP/TT

Polisen i Irland fick ett anonymt tips kring fallet Madeleine McCann, som år 2007 försvann från familjens semesterlägenhet i Portugal bara tre år gammal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Försvinnandet av tre år gamla Madeleine McCann är ett av de största fallen av försvunna personer någonsin.

Trots att Madeleine försvann från sin familjs semesterlägenhet i Portugal den 3 maj 2007 är fallet något som fortfarande diskuteras och utreds, hela 14 år senare – och teorierna är många.

Den senaste uppdateringen kring fallet McCann kommer från Irland.

Polisen fick anonymt tips kring Madeleine McCann

När polisen fick ett anonymt tips tog de sig hem till en man i County Donegal, Irland för att undersöka hemmet. På plats hittade de ett stort fotografi av treårige Madeleine upphängt på väggen, varpå de kontaktade Interpol.

– Det var en fullskalig operation, då vi var oroliga över att mannen kunde förstöra eventuella bevis innan vi kunde gripa honom, sade en källa till polisen.

Mannen hade ingenting att göra med fallet McCann

Kort därpå visade det sig att mannen inte hade någonting med fallet att göra, då han under inga omständigheter kan ha befunnit sig i Portugal samma natt som flickan försvann.

– Ingen var förberedd på att hitta bilden på Maddie McCann i huset. Det var minst sagt väldigt ovanligt med tanke på omständigheterna. Vi var tvungna att kontrollera relevansen, men vi är övertygade om att mannen inte har någonting med fallet att göra.

Polisen tog med sig flera saker från huset, bland annat en dator. Mannen ska sedan ha dykt upp i rättegång i samband med polisens tillslag, rapporterar Irish Mirror.

Vill du läsa mer om fallet Madeleine McCann?

Så lever Madeleine McCanns föräldrar och syskon idag

Madeleine McCanns föräldrar: "Håller fast vid hoppet"

Madeleine McCanns misstänkte mördares mörka förflutna

Kommentera
Kopiera länk
Dela