Kim Kardashian inkomst och lön.
1 av 3
Kim Kardashian inkomst och pengar. - Foto: Charles Sykes/Ap, Instagram, Stella Pictures. Bilden är ett montage.
Kim Kardashian drar in galet mycket pengar.
2 av 3
Kim Kardashian drar in galet mycket pengar. - Foto: Stella Pictures.
Hur många miljoner tjänar egentligen Kim Kardashian?
3 av 3
Kim Kardashian drar in miljarder.

Kim Kardashians miljarder – så galet mycket pengar tjänar hon

Kim Kardashian är en av världens 47:e rikaste kändisar. Men vad tjänar hon pengar på egentligen? Och hur rik är hon? Spoiler: Det är över 1 miljard...


Kim Kardashian, 37, och hennes make Kanye West, 40, fick minst sagt en strålande start på det nya året. 

I måndags föddes parets tredje barn –en liten dotter kom till världen via en surrogat. Anledningen till att paret anlitade en surrogat är att en tredje graviditet hade inneburit en stor hälsorisk för Kim då hon lider av placenta accreta – eller fastsittande moderkaka.

Men det är inte bara en ny familjemedlem som Kim och Kanye kan fira. Kim har nämligen ett rejält saldo på sitt bankkonto. 

Den som tidigare har avfärdat Kim som en blåst realitystjärna får verkligen tänka om – hennes imperium är nu värderat till miljarder och folk får helt enkelt inte nog av den färgstarka och charmiga superstjärnan och hennes familj.

Kim Kardashian tjänar miljoner på Instagram. Bildkälla: Instagram/Stella Pictures

Kims nettoförmögenhet är nämligen galna 1,4 miljard kronor, skriver Daily Mail.

Så vad tjänar Kim egentligen sina pengar på?

Kim har över 106 miljoner följare på Instagram och 58 miljoner följare på Twitter. Kims app, "Kim Kardashian: Hollywood game" har laddats ner över 45 miljoner gånger och har dessutom 1,4 miljoner likes på Facebook.  

Så det är inte konstigt att en av Kims största inkomstkällor är hennes sociala medier – och det är även en fantastisk plattform för stjärnan att sälja sin sminklinje och sin senaste parfymkollektion på.

Kims sminkmärke KKW Beauty blev en galen succé och sålde slut på mindre än tre timmar. På fem minuter hade Kim tjänat över 116 miljoner kronor. 

Kim Kardashian har näsa för affärer. Bildkälla: Instagram.

I november 2017, när Kim lanserade parfymen Crystal Gardenia så tjänade hon ihop över 84 miljoner kronor på en enda dag.

Det faktum att Kim har en riktigt bra näsa för affärer kan inte längre vara en chock för någon. Bara hennes app drog in över 1,2 miljarder brutto – sedan behåller Kim cirka 28% av den summan. Inte illa!

För det företag som vill samarbeta med Kim Kardashian och synas på hennes sociala medier kostar det en hel del – men vi gissar att det med hennes genomslag är värt det.

Michael Heller
är VD på företaget Talent Resources som syr ihop samarbeten åt familjen Jenner-Kardashian, och han berättar att företag betalar cirka 4 miljoner kronor för att synas på Kim Kardashians Instagram. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Följer du Kim på Instagram?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

3 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.