- Foto: Polisen

Kvinna försökte strypa sin dejt med plasthandskar – under Eurovision: "Ilska"

Planen var Eurovision-finalen, middag och mys. Men för det unga paret slutade lördagskvällen istället med plasthandskar, strypgrepp och en polisanmälan.


Det var under en lördagskväll i maj som polisen larmades till en lägenhet i Karlstad angående en anmälan om försök till grov misshandel.

Anmälan kom från en ung man som hade bjudit över kvinnan han hade dejtat i några veckor, för en myskväll tillsammans.

De två hade planerat för en kväll med middag, snacks och finalen av “Eurovision Song Contest” hemma i mannens lägenhet. Men kvällen skulle visa sig sluta med allt annat än mys när kvinnan bestämde sig för att strypa mannen.

Nyheter24 har tagit del av polisens förundersökning till brottshändelsen.

Började som en massage

Till polisen uppger målsägande att han och kvinnan inte hade bråkat under kvällen vilket, enligt mannens uppgifter, gjorde det svårt för honom att förstå varför det slutade som det gjorde.

Kvinnan kom till mannens lägenhet vid ungefär 20.30-tiden och satte sig i hans soffa. Hon ska då ha erbjudit målsägande en massage, men han tackade nej och fortsatte med att laga middag åt de två.

En stund senare frågade kvinnan om massage en gång till, varpå mannen svarar ja och pausar sin matlagning.

Han lade sig på mage på en madrass och kvinnan satte sig ovanpå mannen. Hon tog på sig ett par plasthandskar hon hade tagit med hemifrån och påbörjade sin massage.

Bild på madrassen som strypningsförsöket skedde på. Foto: Polisen

Trodde att det var en sexlek

Enligt uppgifter började allt med ryggstrykningar, men det gick snabbt över till strypgrepp. Mannen uppger själv att han trodde det rörde sig om en “spicy” sexlek, men kvinnans grepp blev allt hårdare.

Målsägande bad kvinnan att sluta, men hon fortsatte med strypningen. Då insåg mannen att det “var på riktigt”.

Till polisen säger mannen att strypningen pågick i flera minuter och han var nära att tappa medvetandet.

“Ville ta ut min ilska på honom”

I förhör med polisen berättar kvinnan att hon mådde dåligt och hade destruktiva tankar kvällen som hon skulle träffa mannen hon dejtade.

Det var på väg hem från mataffären som den unga kvinnan fick för sig att ta med sig ett par plasthandskar hemifrån innan hon begav sig iväg till målsägandens lägenhet.

Paret hade enligt kvinnans uppgifter varit lite aviga mot varandra på senaste tiden, vilket är vad som gav henne idén om att strypa mannen.

Tog med plasthandskar för att undvika misstanke

Enligt kvinnans uppgifter visste hon att hennes dejtingpartner skulle anmäla henne för brottet och valde därför att ta med sig plasthandskar hem till honom. Kvinnan uppger att hon trodde det skulle innebära en mindre chans att brottet skulle kunna leda till henne på så sätt.

Det var efter att paret sett klart på schlagerfinalen och en film som kvinnan bestämde sig för att strypa mannen.

Kvinnan var inspirerad av dömde polisen Derek Chauvin: "Blev fascinerad"

Kvinnan uppger i förhöret att hon uppfattade mannen som narcissistisk och att han hade betett sig märkligt sedan tidigare, vilket ökade kvinnans irritation.

På frågan om hon tidigare haft tankar om att skada någon, svarar kvinnan ja och att hon hade velat "ge någon något knytnävsslag eller nåt".

I förundersökningen framgår det att kvinnan hade gjort flertalet Google-sökningar på Derek Chauvin, den amerikanske polisen som dömdes för det uppmärksammade mordet på George Floyd 2020.

Enligt uppgifter hade kvinnan sökt på Chauvins namn för att se hur han gjorde när han mördade Floyd och att hon fascinerades av det.

"Jag skulle inte säga inspirerad av det men det var ändå något jag ville se", uppger kvinnan i polisförhöret.

Enligt uppgifter så menade hon att sökningarna på den dömde polisen hängde ihop med strypningen av hennes partner.

Värmlands tingsrätt dömer kvinnan till rättspsykiatrisk vård.

Handskarna som gärningspersonen använde vid brottet. Foto: Polisen
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!