Åtta roliga dricklekar till förfesten
Åtta roliga dricklekar till förfesten - Foto: Pexels

Roliga dricklekar till förfesten – 8 klockrena tips

Vankas det utgång eller fest? Då vet alla att förfesten nästan alltid är roligast och vad passar då inte bättre än några roliga dricklekar som förhöjer stämningen ytterligare? Nyheter24 listar 8 roliga lekar till de törstiga.


Är det dags för utgång eller hemmafest? Då kan några roliga lekar verkligen höja stämningen.

Roliga dricklekar till förfesten och festen

För törstiga festdeltagare har Nyheter24 samlat åtta roliga dricklekar nedan.

1. Drickleken "Piskan"

Den första drickleken, "Piskan", har snabbt blivit populär den senaste tiden och om du någonsin studerat i en studentstad lär du nog inte ha missat den. Men hur gör man då?

Du behöver söka upp låten Pisk Mig Hårdt!!! av Dario Von Slutty.

En spelare väljs till att hålla en fejk-piska och måste “snurra denna i luften” som ett lasso. Alltså räcker det med att endast snurra sin ena arm i en rörelse som ser ut som om man skulle haft en piska i handen. 

När det kommer ett pisk-ljud i låten gäller det för den som har piskan att timea att piska en medspelare med "piskan". Personen som blev piskad har nu piskan och leken upprepas så länge låten spelas. 

Om någon person missar att piska en person när pisk-ljudet spelas eller om man piskar när det inte kommer något pisk-ljud måste denna personen dricka. Personen som har piskan när låten tar slut måste klunka hela sitt glas.

21 sjukt roliga lekar till festen för dig som är vuxen

2. Drickleken "INGERIDS DRIKKLEK"

Börja med att söka upp låten "INGERIDS DRIKKLEK" av Andreos & Malto

Sen är reglerna rätt simpla: det enda som krävs är att lyssna på låten. Låten uppmanar spelarna till att utföra olika saker. Ibland blir man ombedd att pausa låten och utföra en lek. Ibland säger rösten i låten att alla ska dricka x antal klunkar. 

Lyd den norska rösten i låten och du har hajat spelet!

3. Dricklek med "Thunderstruck", "Blue" eller "Roxanne"

Det finns många varianter på denna klassiker men reglerna är desamma, även om låtarna varierar. Du kan välja mellan "Blue" av Eiffel 65, "Thunderstruck" av AC/DC och "Roxanne" av The Police. 

Vi använder Roxanne som exempel:

Starta låten. Varje gång du hör orden "Roxanne" eller "Red light" ska du dricka en klunk av din dricka. Man går turvis i en cirkel. Skulle innehållet i din flaska eller ditt glas ta slut måste en ny flaska öppnas eller glaset fyllas på innan något av de magiska orden yttras. Den som har druckit mest när låten slutar vinner ära och berömmelse.

Detsamma gäller låtarna Blue och Thunderstruck. Varje gång ordet Blue eller Thunder sägs då måste en person dricka och den efter nästa gång ordet upprepas.

4. Drickleken "Bussen" med kortlek

Det enda du behöver är en kortlek och dricka. Förbered leken genom att placera ut nio kort, nedåtvända på ett bord så att de skapar en 3×3-formation. Fördela resten av korten jämt bland spelarna. Korten som blir kvar läggs åt sidan. 

Drickleken sker i omgångar, på följande vis:

Omgång 1: En åt gången vänder spelledaren upp ett kort. Om en spelare har ett kort som matchar kortet som vänds upp, placerar de det kortet ovanpå detta. För varje kort de placerar får de nominera en spelare som får dricka två klunkar. Fortsätt tills alla korten på bordet har vänts upp.

Omgång 2: Spelledaren blandar sedan alla korten som lagts upp bordet och lägger återigen upp nio stycken nedåtvända kort på bordet så att de bildar en diamant (1 – 2 – 3 – 2 – 1).

Nu ska alla spelare som fortfarande har kort kvar ”åka buss”. Alla spelare som åker buss spelar nu tillsammans. Målet är nu att vända ett kort i änden av diamanten, och sedan vända det intilliggande kortet för att ta sig till andra sidan av diamanten.

Om ett klätt kort (Knekt, Dam eller Kung) eller ett Ess vänds upp måste alla spelare som åker buss dricka tre klunkar. Spelet har nått sitt slut när spelarna lyckats ta sig från ena sidan till den andra av diamanten utan att vända upp ett klätt kort eller Ess. 

Då blandas kortleken och spelet börjar om från början.

Lista: 45 frågor och utmaningar till sanning eller konka

5. Drickleken "Tärningen"

Först och främst, sök upp låten "Opus" av Eric Prydz. Plocka fram tärningar, antingen riktiga eller i form av en tärningsapp. Antalet tärningar beror på hur många spelare som deltar. 

Åtta spelare ska ha två tärningar, tio spelare ska ha tre, fjorton spelare ska ha fyra, etc.

Leken går ut på att du ska kasta tärningen tills du antingen får en etta, sexa eller en fyra. Så här lyder reglerna:

1 = Skicka tärningen vidare till personen till vänster.

6 = Skicka tärningen vidare till personer till höger.

4  = Drick fyra klunkar och fortsätt kasta tärningen tills du får en etta eller sexa.

Om du lyckas få en etta eller sexa på första kastet så får du skicka tärningen vidare till vem som helst i spelet. 

Spelet fortsätter tills låtens "dropp" kommer (3.44 i låten). Den personen som har en tärning/tärningar måste slå dessa återigen en gång och antalet prickar som spelaren får representerar antalet klunkar den måste dricka. Det är förlorarens straff. 

6. Drickleken "Fuck the dealer" med kortlek

Du behöver en kortlek för den här drickleken. 

Så här går den till: En person börjar med kortleken (dealern) och tittar på det översta kortet. Personen som sitter till vänster ska nu gissa vilket värde kortet har, varvid dealern säger om kortet är högre eller lägre.

Man får nu en gissning till, har man fel även denna gång får man dricka så många klunkar som man är ifrån kortets värde. Kortet läggs sedan på bordet, synligt för alla.

Turen att gissa går nu till nästa person. När tre personer i rad har gissat fel på båda sina gissningar skickas kortleken till nästa person som då blir dealer.

Gissar man rätt på första försöket måste dealern dricka tio klunkar, gissar man rätt på andra försöket måste dealern dricka fem klunkar och tredje två klunkar. 

5 roliga "Bäst i test"-lekar du bara måste ha med till festen

7. Drickleken "Rygg mot rygg"

Här behöver du två stolar.

Två spelare ska sätta sig rygg mot rygg på varsin stol. Spelet går ut på att de andra spelarna i rummet ska säga påståenden. Om personen tycker att påståendet stämmer in på den själv så ska den dricka. 

Om personerna som sitter rygg mot rygg håller med om ett påstående måste alla andra i rummet dricka ur sina glas. 

Till exempel: Vem är största flörtaren? En dricker, en dricker inte. Personerna är alltså överens om vem som är den största flörtaren. Dricker dock båda på ett påstående, och alltså inte är överens, så måste de ta en extra straffklunk.

Hur många påståenden som sägs är upp till er!

8. Drickleken "Brädspelet"

Sist men absolut inte minst, brädspelet. Denna lek har inte något officiellt spelnamn men riktigt rolig är den.

Du behöver två A4 papper som tejpas fast med varandra så de skapar ett stort papper, pennor och en tärning eller något annat som man kan slänga (kapsyl går också bra). 

Alla spelare börjar med att skriva sina namn, hur litet eller stort väljer alla själva, och ritar sedan en ring runt namnet. När alla är klara med detta kan spelet börja.

En person inleder då leken med att kasta tärningen (eller kapsylen) på spelplanen. Landar den på ett namn, måste den personen vars namn som står, dricka fyra klunkar. Landar tärningen på den tomma delen av spelplanen får personen skriva en egen regel, fråga, konsekvens, eller lite vad som. Låt fantasin flöda helt enkelt!

Exempel på konsekvenser och regler:

  • Läs upp ditt senaste sms eller drick tre klunkar.
  • Återberätta om ditt senaste ligg på ett sensuellt sätt, eller drick fem klunkar.
  • Låt en person skriva till fem av dina Tinder-matchningar eller svep ditt glas.

Skulle tärningen landa på ens egna namn när man slänger så klunkar man hela glaset.

Så fortsätter spelet tills hela spelplanen är fylld och därefter kan man fortsätta spela hur länge man än vill.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.