Succéprogrammet Bäst i test är snart tillbaka i rutan. Nyheter24 listar lekarna du kan ha med dig på festen
Succéprogrammet Bäst i test är snart tillbaka i rutan. Nyheter24 listar lekarna du kan ha med dig på festen - Foto: Stella Pictures & Skärmavbild/Bäst i test/SVT

5 roliga "Bäst i test"-lekar du bara måste ha med till festen

Bäst i test har sedan premiären varit enormt populärt. Testen utförs inte bara av humoristerna i tv utan även hemma och på festen. Här är ett gäng tester du kan ta med dig till festen för en riktig partyhöjning.


"Bäst i test" har under de senaste åren gjort succé SVT. Får du inte nog av programmet? Då har du kommit rätt.

Roliga "Bäst i test"-lekar till festen

Nyheter24 listar de bästa testen som är perfekta att ta med sig till festen eller att köra med vännerna en ledig dag för att få till en stämningshöjning. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om Babben Larssons relation och julfirande. 

Bäst i test: Badbollsjävlar

Testet går ut på att deltagarna ska föra en badboll genom en utstakad bana. Till din hjälp får du endast använda en vattenslang. 

Du väljer en av badbollarna och ställer på startlinjen. Använd vattenslangen för att föra badbollen genom banan. Den som klarar testet, att föra bollen från start till mål, på kortast tid vinner.

Vad behövs? 

  • En utstakad bana att utföra testet på med tydligt start och mål
  • En vattenslang
  • Badbollar i olika storlekar

21 sjukt roliga lekar till festen för dig som är vuxen.

Bäst i test: Få ballongen att sväva

Få ballongen att sväva fritt i 30 sekunder. Den måste sväva högre än midjan men inte högre än din kind. Du måste hånle under svävningen. 

Den som snabbast får ballongen att sväva fritt i 30 sekunder vinner. Du har 15 minuter på dig. När domaren har lyckats ta en ring och föra den runt ballongen har du klarat testet.

Vad behövs? 

  • En ballong i ett snöre
  • En ring, förslagsvis en rockring

Bäst i test: Gör ett ljud

Spelet pågår i tre rundor och går ut på att deltagarna i tur och ordning ska göra ett ljud som assistenten valt. Till exempel fågelljud, beatboxing eller ett rytande lejon.

Domaren ska försöka ta reda på vem som gör ljudet och måste ha ögonbindel/sitta med ryggen vänd mot deltagarna. Känner domaren igen vem som gör ljudet får man noll poäng, lyckas man däremot lura domaren utan att bli påkommen belönas du med ett poäng.

Vad behövs? 

  • En domare som har ryggen mot deltagarna/har ögonbindel
  • En assistent som väljer tema för ljudet och pekar ut turordningen

Bäst i test: Poppa ett popcorn 

Du ska på ett kreativt sätt poppa ETT popcorn. Mest kreativa sätt vinner. Du får inte vara i ditt kök för att använda mikron eller ugnen.Ni har fem minuter på er. 

Vad behövs? 

  • Popcorn 
  • Domare
  • Livlig fantasi

30 roliga frågor om födelsedagsbarnet till Kahoot.

Bäst i test: Rotera domaren 

Flest rotationer runt domarens egen axel vinner. Du har fem minuters förberedelsetid för ett försök. Efter ditt försökt har inletts får du inte på något sätt påverka rotationen. 

Vad behövs?

  • En domare
  • Fri tillgång till allt material i rummet/rummen du befinner dig i
SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!