Nyheter24 har pratat med Nils Holmlöv om hur man uppnår sina mål
Nyheter24 har pratat med Nils Holmlöv om hur man uppnår sina mål - Foto: Privat/Pexels

3 avgörande steg för att uppnå dina mål i livet – experten: "Avstå från..."

Nyheter24 har pratat med Nils Holmlöv, som är diplomerad samtalsterapeut, om vad man måste göra för att lyckas uppnå sina mål i livet – och det visar sig att det finns tre avgörande steg...

Sammanfattning av artikeln
  • 13 kr

Att ha ett mål och sedan uppnå det menar Nils Holmlöv, som är diplomerad samtalsterapeut, ger människor ett mer berikat liv. 

– Mål ger vårt liv syfte och mening, säger Nils Holmlöv.

Men hur gör man egentligen för att faktiskt uppnå de mål man satt upp? Det svarar Nils Holmlöv på i en intervju med Nyheter24. Han menar att varje individ måste klara av tre kriterier för att faktiskt lyckas uppnå sina mål. Dessa kriterier är grunden för att nå sina mål, få stärkt självförtroende och skapa större mening i ens liv. 

Tydliga tecknet som kan avslöja en narcissist – beteendet att se upp för

1. Förstå varför du vill uppnå just detta mål

Det första steget för att att lyckas uppnå sina mål och fullfölja sina drömmar är att göra klart för sig själv exakt vad man vill uppnå med målet och var det ska leda.

– Det handlar dels om att målet ska vara konkret, tydligt och realistiskt. Men det handlar också om varför man väljer just det målet och hur man vill att det ska kännas när man har upplevt målet, säger Nils Holmlöv till Nyheter24.

2. Inse vad du behöver göra annorlunda för att lyckas nå målet

När man har målet konkret framför sig och förstår varför man vill uppnå det är det dags att börja blicka över vad man måste förändra i sin vardag för att faktiskt nå dit. 

– Det är inte målen som skiljer de som lyckas från andra, det är vilka vanor de har. Antingen gör de saker ingen annan gör, eller så gör de dem mer konsekvent eller oftare än andra, säger Nils Holmlöv.

Svårt att sova? Här är 4 enkla knep för att somna snabbare

3. Gör dig beredd på att uppoffra mycket för att nå ditt slutliga mål

När man gjort klart för sig vad man behöver förändra i sin vardag för att nå målet måste man inse vilka uppoffringar som kommer krävas.

– Vill du klara av något du aldrig gjort förr, då kommer du att behöva lägga tid, energi och kanske pengar på det. Och då blir det mindre tid, energi och pengar över till annat, säger Nils Holmlöv och fortsätter:

– Ju svårare mål du sätter för dig själv, desto högre blir priset. När vi tittar på de mest framgångsrika människorna i världen, nästan oavsett område, så har de fått avstå från väldigt mycket annat.

Tandhygienisten krossar 6 myter om tandborstning: "Undvik att..."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!