Här är reglerna som gäller för dig med balkong.
Här är reglerna som gäller för dig med balkong. - Foto: Stella Pictures/Anders Wiklund / TT

Det här får du INTE göra på balkongen – då kan du bli vräkt

Sommartider betyder balkongtider, men det kan också betyda osämja med grannarna. Här är reglerna du måste hålla dig till på din balkong – annars kan du i värsta fall bli av med kontraktet.


Äntligen är sommaren här, och för de som bor i lägenhet med balkong innebär det plötsligt att grannarna inte längre bara hörs – plötsligt syns de också. 

Här kan du läsa om den frätande prylen i ditt hem som kan vara livsfarlig i ditt hem.

Vad får jag göra på min balkong?

Vissa spenderar all sin lediga tid på balkongen, och det kan bli irriterande för de som bor runt omkring. Men vad får man egentligen göra på sin balkong? 

Nyheter24 har pratat med Johanna Lundmark på Hyresgästföreningen, som reder ut vad som gäller för den som bor i hyresrätt och har balkong.

Här kan du läsa om maten du inte ska äta när det är värmebölja.

Får man grilla på balkongen varje kväll? 

– Finns det inget grillförbud eller eldningsförbud får du grilla på balkongen, men tänk på säkerheten och att visa hänsyn till grannar. 

Hur länge får grannarna spela musik och prata på balkongen? 

– Det finns ingen tidsgräns för när du måste sluta spela musik eller vara tyst, men du får inte störa dina grannar, oavsett tidpunkt. 

– De flesta har större förståelse för ljud som uppkommer dagtid och vill ha det tystare och lugnare på kvällar och nätter, sänk därför ljudvolymen ju senare på kvällen det är. 

Då kan du bli av med kontraktet 

– Om en granne påpekar att de blir störda av grillningen, musik eller prat, så försök att vara lyhörd och visa hänsyn. 

– Om grannarna anser att du stör kan de komma att kontakta hyresvärden, som i sin tur kan kontakta dig och be dig att rätta dig. Vid återkommande störningar riskerar hyresgästen att bli uppsagd.

Här kan du läsa om platsen i ditt hem där kackerlackorna trivs.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!