Ja, vad hände egentligen sen för Robinson-vinnarna?
Ja, vad hände egentligen sen för Robinson-vinnarna? - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Henrik Montgomery/TT

Så gick det sen för Robinson-vinnarna: "Förlorade allt"

Ett helt gäng Robinson-vinnare har korats genom åren. Men hur gick det egentligen sen för de som kammade hem Robinson-statyetten? Nyheter24 har kikat närmare på hur några av Robinson-vinnarna lever i dag.


Robinson, som tidigare gick under namnet Expedition Robinson, har sänts i flera omgångar ända sedan 1997 och genom åren som gått har ett helt gäng vinnare korats.

Men vad hände egentligen efter att de kammat hem Robinson-statyetten? Nyheter24 har kikat närmare på några Robinson-vinnare och hur de lever i dag.

Martin Melin i dag – vann Robinson 1997

Martin Melin i Expedition Robinson 1997. Foto: Jack Mikrut/TT

När Expedition Robinson, som det då hette, började sändas 1997 blev det en riktig snackis och Martin Melin, som senare vann hela tävlingen, blev kändis över en natt.

Vad han gjorde för vinstpengarna? En del placerade han i börser och så betalade han av ett billån.

"La 20 000 på att lösa ett billån på bil jag köpt före Robinson - en Nissa 200SX", har han tidigare skrivit till en nyfiken följare på Instagram.

Foto: Skärmavbild/Instagram/themartinmelin

Efter programmet jobbade Martin Melin som polis i flera år och han syntes ofta i media i samband med att han var i en relation med deckardrottningen Camilla Läckberg. I samband med valet 2022 blev Melin invald som riksdagsledamot för Liberalerna. 

Han är bosatt i Enskede i Stockholm och har tre barn. 

Martin Melin om nya kärleken Lisa: "Det är för life"

Jan Emanuel i dag – vann Robinson 2001

Jan Emanuel, som då gick under efternamnet Johansson, klev in i Expedition Robinson 2001 i hopp om att få lite publicitet inför det stundande valet.

– Jag är halvvägs till riksdagen, tänkte jag. Hela uppsåtet med att vara med i dokusåpan var ju för att jag skulle kandidera till riksdagen i ett personval. Min förhoppning var att jag skulle vara med i något avsnitt, men med lite tur så fick jag vinna hela tävlingen, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Jan Emanuel i Expedition Robinson 2001. Foto: Henrik Montgomery/TT

Efter vinsten tog sig Jan Emanuel in i riksdagen där han representerade Socialdemokraterna under flera år. Därefter gjorde han sig en förmögenhet som entreprenör och har på senare år varit verksam som opinionsbildare.

Jan Emanuel är bosatt i Norrtälje och har två barn.

Därför sålde Jan Emanuel sina lyxbilar: "Sanningen är att..."

Antoni Matacz i dag – vann Robinson 2002

Antoni Matacz i Expedition Robinson 2002. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix/TT

År 2002 var det Antoni Matacz som vann Expedition Robinson. I en intervju med Aftonbladet har Matacz berättat vad han gjorde med vinstpengarna:

– Det var lite fest och sen sparade jag. Sen satte jag pengarna på aktier och förlorade allt på det. Det är som det är. Om jag hade bestämt mig för att resa skulle jag ha kunnat berättat massor om var jag har varit... 

För några år sedan insjuknade Matacz i den ärftliga och potentiellt dödliga sjukdomen Amyloidos, vilket ledde till att han i mars 2019 genomgick en hjärttransplantation. Detta efter att ha drabbats av ett flera minuter långt hjärtstillestånd till följd av sjukdomen, enligt Expressen.

Matacz bor i dag i Örebro och har två barn.

Emma Andersson i dag – vann Robinson 2003

Emma Zetterberg, tidigare Andersson, i Expedition Robinson 2003. Foto: Henrik Montgomery/TT

Emma Zetterberg, tidigare Andersson, slog igenom med buller och brak när hon medverkade i och vann Expedition Robinson år 2003. Hon ledde därefter flera tv-program, bland annat "Dolce vita" och "Á la Emma". 

Tre år efter vinsten träffade hon NHL-stjärnan Henrik Zetterberg och Robinson-vinnaren lämnade livet i Sverige för USA

– Jag var mitt uppe i min karriär här i Stockholm. När jag träffade Henrik var det ett stort beslut att ge upp allting. Att pausa det och satsa på kärleken. Jag har aldrig ångrat det, har hon sagt i P4 Extra.

Emma Zetterberg och Henrik Zetterberg under parets bröllop år 2010. Foto: Drago Prvulovic/TT

Paret gifte sig år 2010 och år 2018, när maken lämnat hockeykarriären bakom sig, flyttade de tillbaka till Sverige och startade baguette- och gelatohaket 2020 BAGUETTERIA som finns i Mölle, Båstad och Ängelholm. 

Zetterberg bor i dag i Ängelholm och har ett barn.

Mariana "Mirre" Hammarling i dag – vann Robinson 2012

Mariana "Mirre" Hammarling i samband med Robinson 2012. Foto: Jessica Gow/TT

Frisören Mariana "Mirre" Hammarling var med i Robinson hela tre gånger: 2002, 2003 och slutligen 2012 då hon vann hela kalaset. För vinstpengarna begav sig Mirre ut på resande fot med sina barn.

– Jag tog med mig mina två barn och hyrde en röd bil och bilade i Kalifornien, har hon berättat i podcasten "Vart tog du vägen?"

Mirre jobbar fortsatt som frisör, men har på senare år också utvecklat en alldeles egen uppfinning: ett förstoringsglas som kan hängas runt halsen – kallad Mirrokel. 

Hammarling bor i Stockholm och har två barn. 

Här är 9 Robinson-deltagare vi minns – det här gör de i dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!