Det finns flera saker du aldrig bör göra på dejten.
Det finns flera saker du aldrig bör göra på dejten. - Foto: Johansen, Erik, SVT & Stella Pictures

Detta får du ALDRIG göra på första dejten – enligt tv-profilen: "Inte trevligt"

Är du på jakt efter kärleken? Eller har du kanske redan träffat den genom år av dejtande? Oavsett vad så finns det några saker du bör ha koll på för att ge dejtandet bättre förutsättningar. Och några saker du aldrig ska göra.


Är du på jakt efter kärleken? Eller tycker du bara om att träffa nya människor? Att dejta är något de flesta singlar någon gång sysselsatt sig med, och det finns flera hjälpmedel i form av appar och sajter för att komma i kontakt med en potentiell kärlek.

Det ska du aldrig göra: "Respektfullt"

Det finns också vissa saker du absolut inte bör göra om du vill att dejten ska bli lyckad.

Daniel Meyn, bartender i SVT-programmet "Första dejten", berättar för Nyheter24 att det finns tre viktiga delar som han identifierat i sin roll bakom bardisken.

– Man bör inte käka skaldjur, framför allt inte på en blind date när man träffas för första gången. Att pilla med fingrarna och lukta fisk är inte trevligt, säger han.

Han påpekar också att man ska unna sig det man vill ha, men samtidigt tänka på kvantiteten när det kommer till dryck med alkohol i. Daniel Meyn menar att man alltid ska dricka vad man vill, men att just tänka på mängden så att dejten känner sig bekväm. Man vet aldrig vilken relation personen i fråga har till just alkohol.

Den tredje punkten är vikten av att visa intresse för den du träffar, även om det inte mynnar ut i giftermål er emellan. Att visa intresse är också ett sätt att visa respekt för andra.

– Beteendet bör aldrig vara utifrån en själv. Var frågvis, jakande och ge komplimanger, det kommer man en bra bit på. Det är också respektfullt mot den man träffar.

Som exempel tar Meyn upp hur det fungerar i tv-programmet "Första dejten". Där jobbar man mer med det visuella, i och med att det ska se bra ut i tv, och inte enbart på innehållet. Detta skapar också större utrymme för att låta de kärlekstörstande testa alkoholfria alternativ. 

Vem vet, genom att följa Daniel Meyns tips kanske du finner kärleken, snarare än du tror.

/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.