Jamie-Lee Arrow berättar om relationen till sin pappa, "Skarakannibalen" i dag.
Jamie-Lee Arrow berättar om relationen till sin pappa i dag. - Foto: Privat

Hon är Skarakannibalens dotter – relationen till pappan i dag: "Förlåtit honom"

Jamie-Lee Arrow var endast nio år när hennes pappa Isakin Drabbad mördade sin flickvän och åt delar av hennes kropp. För Nyheter24 berättar hon om relationen till sin pappa i dag, drygt tolv år senare.


Isakin Drabbad, tidigare Jonsson, dödade sin dåvarande flickvän 2010. Han högg av henne huvudet och åt sedan delar av hennes kropp. I media benämndes han som “Skarakannibalen”, och för mordet dömdes han till sluten rättspsykiatrisk vård.

Jamie-Lee Arrow, 21, är dotter till Skarakannibalen – uppväxten med Isakin Drabbad

Jamie-Lee Arrow, 21, var bara nio år när hennes hennes pappa begick ett av de mest bestialiska och uppseendeväckande morden i Sverige. 

Här kan du läsa mer om Jamie-Lee Arrows uppväxt med sin pappa Isakin Drabbad

Hennes föräldrar separerade när hon bara var ett år gammal, och sin pappa träffade hon på helger och lov under hela uppväxten. För Nyheter24 berättar Jamie-Lee att mamman och hennes fru försökte skydda nioåringen så gott det gick från löpsedlarna närmsta tiden efter mordet.

– Jag fick inte följa med in i butiker och lyssna på radio. Jag fick inte se på tv utan att någon hade koll på vad jag tittade på. Min mamma och hennes fru var väldigt noga med att jag inte fick komma i kontakt med någon tidning.

Jamie-Lee var hos sin pappa på helger och lov. Foto: Privat

Skarakannibalens dotter: "Försatte mig i livshotande situationer"

Hon var 11 år när hon träffade sin pappa för första gången sedan mordet, och de fortsatte ha regelbunden kontakt fram tills att Jamie-Lee var 19 år gammal. 

Jamie-Lee berättar att hon och hennes pappa under flera månaders tid delade lägenhet när Isakin Drabbad kom ut på permission. Under den här tiden stod de varandra väldigt nära, och var som bästa vänner. De har pratat om mordet ett antal tillfällen. 

– Han har inte gjort det till en så stor grej, så det har inte varit värt att prata om det för honom, berättar Jamie-Lee. 

Nu har Jamie-Lee och hennes pappa inte haft kontakt på ungefär två år. Början på slutet av Jamie-Lee och hennes pappas relation kom när hon var i övre tonåren. Vid den här tiden hade hon ett alkohol- och drogmissbruk, något som började redan i hennes tidiga tonår. 

– Jag började dricka väldigt tidigt. Det var inte bara på fester utan för att döva min ångest. Det utvecklades till ett drogmissbruk. Jag försatte mig själv i många olika livshotande situationer.

Under många år stod Jamie-Lee och hennes pappa varandra väldigt nära. Foto: Privat

Efter många återfall lyckades Jamie-Lee ta sig ut på andra sidan, och bryta det destruktiva livet. 

– Trots att jag har mått så dåligt som jag har gjort och gjort de valen i livet så har jag alltid haft en väldigt stark vilja och drömmar. Jag började se, efter att jag fått några domar på mig, att mitt liv höll på att gå åt helvete på riktigt, säger Jamie-Lee och fortsätter: 

– Jag har alltid varit väldigt sådan att när jag kommit i insikt med någonting och jag verkligen vill någonting, då gör jag det bara.

Jamie-Lee Arrow om relationen till Isakin Drabbad i dag: "Varit arg i många år"

För två år sedan inträffade en händelse som gjorde att Jamie-Lee inte längre kände sig säker i sin pappas sällskap. Sedan dess har de inte haft kontakt. 

I dag har Jamie-Lee valt att förlåta sin pappa för det hon tvingades gå igenom som barn. Hon beskriver att det inte ger henne någonting att vara arg, och att hon vill gå vidare i livet. 

– För min egen skull så har jag förlåtit honom för det. Det tjänar ingenting till att jag ska gå runt och må dåligt över det, utan jag vill bara lämna det bakom mig. Jag förlåter honom för allt, förklarar hon och fortsätter: 

– Jag har varit arg på pappa i väldigt många år, även när vi hade kontakt. Men jag känner idag att jag inte orkar vara arg på honom längre. Jag orkar inte vara hatisk och gå runt och vänta på en ursäkt som jag aldrig kommer få.

I dag har Jamie-Lee även en Youtube-kanal. Foto: Privat

Jamie-Lee har skrivit boken "Skarakannibalens dotter"

Jamie-Lee förklarar att hon inte kommer ta upp kontakten med sin pappa igen, även om han skulle höra av sig. 

– Jag bröt väl aldrig riktigt kontakten utan jag gav honom en chans att be mig om ursäkt. Jag gav honom en chans att göra rätt, men han valde att inte göra det, berättar Jamie-Lee för Nyheter24 och fortsätter: 

– Då hörde inte jag av mig till honom längre och han har inte försökt att nå ut till mig under dessa två år. Om han skulle göra det så skulle jag avfärda det. Jag skulle aldrig någonsin återuppta kontakten med honom igen.

Nu har Jamie-Lee skrivit en bok om sin uppväxt, relationen till pappan och om mordet. Med boken “Skarakannibalens dotter” hoppas hon kunna hjälpa ungdomar som har upplevt liknande saker. 

Så lever Skarakannibalen i dag – hot och övernattningar i det fria

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.