Kåtaste staden i Sverige
I vilket län pirrar det mest? - Foto: Stella Pictures

Ny undersökning visar: Här bor Sveriges kåtaste invånare

Var bor svenskarna som är kåtast respektive okåtast? Och vilken sexleksak är det vi köper mest av? Nyheter24 har tagit reda på svaret.


Det vankas Alla hjärtans dag och i samband med det har Klarna gjort en färsk undersökning som visar vilka svenska län som konsumerar mest sexleksaker

Siffrorna från Klarna (som hanterar omkring hälften av alla onlineköp i Sverige) visar vad svenskarna shoppat till sig själva och/eller sina kära inför just den romantiska dagen som infaller den 14 februari. 

Och nu är man ju allt nyfiken på vilka som shoppar loss mest respektive minst till sitt raj raj i sänghalmen... 

Svenska folket taggar till inför Alla hjärtans dag. Bildkälla: Stella Pictures

De är Sveriges kåtaste län

Så, de som går mest bananas på sexleksakerna den senaste månaden är Västerbotten (numera omdöpt till Kåtbotten), Norrbotten och Gävleborg. 

Det är Klarna som gjort en undersökning. Bildkälla: Klarna.se

De är Sveriges okåtaste län

De som köpt minst antal produkter är Jämtland, Kronoberg, Kalmar och Stockholm. Men även om Jämtland och Kronoberg är bland de som köpt minst erotiska produkter är det också det län där försäljningen ökat som mest. Se där?

I jämförelse med i fjol har köpen i Kronoberg och Jämtland ökat med 13 procent respektive 11 procent mer än rikssnittet. Så lite taggade inför Alla hjärtans dag tycks de ändå vara. 

– Att flest norrlänningar köper sina sexleksaker online beror sannolikt på att många i Sveriges norra län handlar mycket på nätet generellt då att det finns färre fysiska butiker i dessa län. Många Stockholmare verkar ännu inte ha upptäckt fördelarna med att köpa erotiska produkter online, säger Carl Lindahl, Klarnas expert på konsumentbeteende.

– Kanske gillar de att känna och klämma i butik, men då går de miste om det smidiga och smarta i att kunna jämföra produkter och priser, avslutar han. 

14 februari är det Alla hjärtans dag. Bildkälla: Pexels.com

Populära sexleksaker 

Men vilka är då de leksaker som går hem i stugorna?

Jo, svenskarna är stora fans av glidmedel, kondomer (hurra) sedan är det en sexleksak som heter Vibrating bullet som är en slags minivibrator. 

Lufttrycksvibratorn som för några år sedan slog ned som en bomb i sexleksaksvärlden står fortfarande högt i kurs och så även vibrerande ring. 

Mest köpta produkterna. Bildkälla: Klarna.se

Är du nyfiken på vilka länder som toppar listan på porrtittandet? Vilka kategorier faller olika länder mest i smaken? Det har Nyheter24 tagit reda på!



De senaste nyheterna direkt i din inkorg!