Hur ofta får svenska män respektive kvinnor orgasm under sex?
Hur ofta får svenska män respektive kvinnor orgasm under sex? - Foto: Ali Lorestani/TT och Stella Pictures

Svenskarna svarar: Så ofta får vi orgasm under sex • Skillnaden mellan män och kvinnor

Att få orgasm under sex är långt ifrån givet och det visar sig, i Lelos Onanirapport 2023, att det är stor skillnad mellan män och kvinnor när det gäller hur ofta man kommer.


Att få orgasm under sex är inte givet och det varierar från person till person hur lätt eller svårt det är att nå klimax. 

Det finns också stora skillnader mellan mäns och kvinnors orgasmfrekvens – åtminstone om man ska tro Lelos Onanirapport 2023, framtagen av Kantar Sifo. 

Undersökningen genomfördes mellan den 1 och 12 april 2023 och det var totalt 1 000 svarande i åldrarna 18-79 år. Resultatet är riksrepresentativt.

6 kvinnor berättar om sina fontänorgasmer: "Extremt kraftfullt"

Så ofta kommer kvinnor respektive män

I rapporten står det nämligen klart att 32 procent av kvinnorna får orgasm varje gång de har sex med en annan person, medan motsvarande siffra är 67 procent bland männen.

Bild: Nyheter24 Källa: Onanirapporten 2023

Den främsta skillnaden går att hitta i åldrarna 30-49 år. Där är det 39 procent av kvinnorna som svarar att de får orgasm varje gång, vilket kan jämföras med 78 procent av de svarande männen. 

Bland de som lever i samboförhållanden uppger 80 procent av männen att de får orgasm varje gång de har sex, medan endast 40 procent av kvinnorna i samma grupp uppger att de kommer varje gång. 

Multipla orgasmer: Så funkar de – och så gör du för att få dem

Det kan skillnaden bero på 

Enligt Lelo finns det flera orsaker som kan ligga bakom skillnaden i orgasmfrekvens mellan män och kvinnor – däribland en okunskap kring klitoris och hur den stimuleras. 

Det kan också ta längre tid för kvinnor att få orgasm vid penetrerande sex. 

/
sex
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!