Rätten är tänkt för två personer. Vem bjuder du?
Rätten är tänkt för två personer. Vem bjuder du? - Foto: Stella Pictures/Illustration: Nyheter24

Galna rätten med 100 vitlöksklyftor – vågar du testa?

En rätt som innehåller 100 vitlöksklyftor uppmärksammas på sociala medier. Reaktionerna är mixade och vissa älskar rätten. Har du provat den än?


I den klassiska pastarätten aglio e olio används sex vitlöksklyftor till fyra portioner enligt hemsidan All recipes. Men har du provat en rätt som innehåller 100 vitlöksklyftor?

Vegomagasinet startades av matbloggaren och kokboksförfattaren Mattias Kristiansson. Hans sambo kommer ursprungligen från Indien och paret driver tillsammans bloggen “Indian enough”. Mattias Kristiansson inspireras gärna av det indiska köket och har delat med sig av ett recept på en curry med 100 vitlöktsklyftor.

Rätten är tänkt att vara för två personer, vilket skulle innebära 50 vitlöksklyftor per portion. I ett inlägg på Vegomagasinets Facebooksida skriver Mattias Kristiansson om hur det var att prova curryn.

– Det här bland de galnaste recept jag har testat och sååå oväntat slutresultat.

Rätten som är helt vegansk har även cirkulerat i grupper som "Vad lagar du för veganmat idag?". De flesta som har kommenterat Vegomagasinets inlägg har varit positiva men reaktionerna i "Vag lagar du för veganmat idag?" är desto mer blandade. Flera är positiva och nyfikna på rätten men en del ifrågasätter mängden vitlök och uttrycker oro över hur någon med IBS skulle reagera på curryn.

Foto: Skärmavbild Facebook
Foto: Skärmavbild Facebook
Foto: Skärmavbild Facebook

Vågar du testa en curry med 100 vitlöksklyftor?

/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!