Tisdag 16 Aug
Stockholm

Här är sommarens populäraste tv-serier – som du inte vill missa

Letar du efter en ny serie att titta på i sommar, under regniga dagar eller myskvällar på landet? Vi har listat sex favoriter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Artikeln är i samarbete med HBO Nordic och innehåller adlinks. 

Ska du börja följa en ny serie i sommar är det någon av dessa du borde spana in först. Alla serierna hittar du hos HBO Nordic, där du som signar upp dig nu får en månad av serietittande gratis.

1. Billions

Billions handlar om maktspelet och pengarna i New Yorks finansvärld. Vi får följa den federala åklagaren Chuck Rhoades (Paul Giametti), som försöker sätta dit hedgefond-miljardären Bobby "Axe" Axelrod (Damian Lewis), samt deras familjer. 

Tempot är högt, intrigerna är komplicerade, och du vet aldrig vem som för tillfället ligger steget före den andre. Här kan du följa Billions.

2. Patrick Melrose

Patrick Melrose (Benedict Cumberbatch) är en engelsk överklasskille som kämpar för att övervinna sitt drogmissbruk och sina demoner efter en traumatisk barndom där han utsattes för övergrepp av sin far. 

Serien är baserad på en bokserie och rör sig mellan England, södra Frankrike och New York medan vi får följa Patrick från barndomen och genom vuxenlivet. Du kan se serien hos HBO Nordic här.

3. The Handmaid's Tale

Detta dystopiska drama var en av de mest omtalade och hyllade serierna 2017 och nu har säsong två kommit. I The Handmaid's Tale befinner vi oss i ett totalitärt framtidssamhälle där födelsetalet har sjunkit på grund av miljöförstöring, något som fått till följd att de kvinnor som fortfarande är fertila tvingas in i sexuellt slaveri. 

4. Killing Eve

Killing Eve handlar om två kvinnor: Eve (Sandra Oh), en smart men uttråkad M15-agent, och Villanelle (Jodie Comer), en skicklig yrkesmördare. De båda möts i en fartfylld katt-och-råtta-lek i en dramaserie som även innehåller en rejäl dos svart humor. Serien har fått grymma recensioner och blivit förnyad för en andra säsong. 

5. Pose

Denna färgstarka dansmusikalserie utspelar sig i 80-talets New York, och vi får följa flera sidor av samhället: "världen inom balkulturen, framväxten av Trump-erans lyxuniversum och innerstadens sociala och litterära scen". 

Den slår även rekord som den tv-serie med flest transpersoner i huvudrollerna någonsin (och HBTQ-personer överlag, runt 50 stycken) – heja! Pose hittar du hos HBO Nordic här.

6. Marvel's Cloak and Dagger

Den här serien är baserad på den tecknade serien från Marvel med samma namn. De två New Orleans-tonåringarna Tandy (Olivia Holt) och Tyrone (Aubrey Joseph) upptäcker att de fått superkrafter, krafter som på något vis är kopplade till varandra. De får även känslor för varandra, vilket gör det hela än mer komplicerat. Här ser du serien.

Alla serier från HBO Nordic kan du se här – första månaden är gratis.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.