Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

8 sjukt spännande serier – som är baserade på sanna historier

- 08/05/2019, 14:59 -
The Act och Escape at Dannemora

The Act (t.h.) är en av de mest gripande serierna i år.

Klappar ditt hjärta också lite extra för serier och filmer med taglinen "Based on a true story"? Här har vi listat 8 riktigt fascinerande serier som är baserade på verkliga händelser.

Serierna i listan är riktigt bra i sig, och att de är verklighetsbaserade gör dem ännu bättre! 

Du hittar dem hos HBO Nordic – när du signar upp här får du 30 dagars gratis serietittande.

1. The Act

The Act

Den här historien uppmärksammades först i en artikel i Buzzfeed 2016. Den handlar om Dee Dee Blanchard och hennes dotter Gypsy Rose. Dottern växer upp och tror – precis som alla runt omkring henne – att hon har flera sjukdomar och handikapp. I själva verket är hon frisk och ett offer för mammans psykiska störning Münchhausen by proxy – när en förälder hittar på eller framkallar sjukdom hos sitt barn.

Den här serien är riktigt obehaglig och väldigt intressant. Vi kunde inte slita oss ifrån den! Här kan du se den.

2. Gentleman Jack

Gentleman Jack

Om du gillar girlpower kommer du att älska denna serie. Det är den sanna historien om Anne Lister, en engelsk godsägare på 1800-talet, som krossade normerna för hur en kvinna på den tiden skulle bete sig. Hon var lesbisk, chef över männen på godset och klädde sig inte i de typiska kvinnokläderna.

Serien hade premiär 22 april och du kan följa den här.

3. The Case Against Adnan Syed

The Case Against Adnan Syed

1999 hittades high school-eleven Hae Min Lee mördad i Baltimore. Hennes ex-pojkvän Adnan Syed anklagades för mordet och dömdes till livstids fängelse, mot sitt nekande. För några år sedan uppmärksammades fallet på nytt i podden Serial, där journalisten Sarah Koenig hittade flera luckor i bevisningen. 

I den här dokumentärserien fortsätter HBO Nordic att granska det mystiska mordfallet och detta är verkligen serien för dig som gillar true crime. Du kan se den här.

4. I Am the Night

I Am the Night

Den här serien är inspirerad av den sanna historien om Fauna Hodel. Hon adopterades bort vid födseln och när hon försöker ta reda på vilka hennes biologiska föräldrar var så leder spåren henne till ett av Hollywoods mest ökända olösta mord, och kontroversiella anklagelser om incest. 

I Am the Night är en miniserie i sex delar som du hittar här.

5. Trust

Trust

Trust handlar om en av USA:s rikaste – och olyckligaste – familjer, familjen Getty. Den tar sin början på 70-talet, när arvtagaren John Paul Getty III blir kidnappad av den italienska maffian i Rom. Men av någon anledning verkar hans familj inte så intresserade av att göra allt för att få honom tillbaka. Du kan se Trust här.

6. Escape at Dannemora

Escape at Dannemora

Den här serien är baserad på den sanna historien om två morddömda fångar som 2015 rymde från ett fängelse i norra New York. Det visade sig att båda två hade haft relationer med en gift kvinna, anställd på fängelset, som hjälpt dem att rymma. Spana in serien här.

7. All American

All American

Den här serien är inspirerad av Spencer Paysingers liv. Som lovande ung fotbollsspelare från South L.A. värvas han till en skola i välbärgade Beverly Hills – och man kan minst sagt säga att två världar krockar. Här kan du se serien.

8. Gunpowder

Gunpowder

Den här kostymthrillern är en miniserie i tre timslånga avsnitt, som handlar om Englands första terrorplaner. Det är år 1605 och Guy Hawkes och hans kumpaner planerar att spränga det brittiska parlamentet i luften. Se den spännande serien med Kit Harington i en av huvudrollerna här.

Se alla dessa och många fler serier och filmer hos HBO Nordic. Du får 30 dagar gratis tittande när du registrerar dig här. Därefter kostar tjänsten 99 kronor i månaden.


Advertisement