Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

Nu kommer säsong 3 av The Handmaid’s Tale – därför är serien mer aktuell än någonsin

- 04/06/2019, 17:28 -
The Handmaid's Tale säsong 3 på HBO Nordic, premiär 6 juni

Som vi har väntat på nästa säsong!

Den 6 juni kommer äntligen den tredje säsongen av The Handmaid's Tale till HBO Nordic och i en tid då kvinnors rättigheter inskränks känns serien mer aktuell än någonsin.

Som vi har väntat på den tredje säsongen av den prisbelönta serien! The Handmaid's Tale utspelar sig i en dystopisk framtid, där USA blivit landet Gilead efter att regeringen störtats av kristna fundamentalister. Kvinnor är andra klassens medborgare och i princip livegna. 

Då infertiliteten ökat dramatiskt tvingas de kvinnor som fortfarande är fertila – så kallade handmaids – att föda barn åt samhällets rika.

Säsong tre handlar om huvudpersonen Junes fortsatta kamp för att störta Gilead. Taglinen till säsongen lyder "Witness the birth of a revolution" och det låter ju minst sagt lovande.

Du kan se alla seriens säsonger på HBO Nordic.

Säsongen kommer att innehålla 13 avsnitt och HBO Nordic beskriver handlingen så här: "Oväntade återföreningar, svek och en resa in i Gileads skrämmande hjärta tvingar alla karaktärer att ta ställning, vägledda av övertygelsen: ’blessed be the fight’."

I en tid där kvinnors rättigheter inte är något som kan tas för givet är The Handmaid's Tale en viktig påminnelse om hur en värld där kvinnor förlorat all sin frihet skulle kunna se ut. 

När staten Alabamas nya abortlagstiftning klubbades igenom – som totalförbjuder abort även i de fall där kvinnan utsatts för våldtäkt eller incest – var det många som drog paralleller till serien. The Handmaid's Tale trendade på twitter och kvinnor protesterade mot lagstiftningen, som röstades igenom av 25 män, klädda i de karaktäristiska röda dräkterna med vita hättor.

Margaret Atwood, författaren till boken som serien är baserad på, har själv sagt hon medvetet bara inkluderat sådant som faktiskt hänt någon gång i människans historia. Kanske är det just det som gör serien så skrämmande – att det inte känns fullständigt främmande att det som hänt förut kan ske igen.

Serien kommer som sagt den 6 juni och på premiärdagen släpps hela tre avsnitt på en gång (!). Du ser den hos HBO Nordic och när du registrerar dig får du börja med en månad kostnadsfritt.

Se trailern till säsong tre här:

Advertisement